گزارش بالینی درمان جراحی یک مورد پارگی چینه دان در طوطی سبز

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC15_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 19457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کریمی گودرزی

گروه آموزشی علوم پایه . دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

محمد ابرکار

متخصص جراحی . کلینیک دامپزشکی کژال

چکیده

پارگی چینه دان یکی از موارد ارجاع پرندگان خانگی برای درمان جراحی است که با وجود پاره شدن پوست و بیرون ماندن مخاط چینه دان , در بسیاری از موارد حتی چند روز پس از ایجاد عارضه نیز میتواند با انجام جراحی درمان شود . به غیر از ملاحظات خاص بیهوشی در جراحی پرندگان، در پارگی های کهنه , ترمیم مجدد مخاط چینه دان و بازسازی شکل کیسه ای آن از دشواری های این جراحی بشمار می روند . در خرداد ماه 1386 یک قطعه طوطی سبز با ضایعه زخم عفونی به علت ناشناخته به کلینیک ارجاع شد . بنا بر تاریخچه , از زمان پیدایش زخم حدود ده روز می گذشت و از سه روز پیش از ارجاع به کلینیک دارای ترشحات زیادی بوده است . پس از شستشوی زخم با سالین نرمال و دبریدمان موضعی , مخاط داخل چینه دان به همراه مقداری از دانه های غذایی مشخص شد . پرنده مذکور با ترکیب کتامین – دیازپام بیهوش شد . پس از آماده سازی موضع جراحی ، لبه های زخم به نحوی تازه شد که پوست از مخاط چینه دان جدا شود . نقاط نکروزه چینه دان و پوست نیز برداشته شد . در لبه میانی چینه دان چسبندگی در ناحیه نای وجود داشت که جدا شد . چینه دان پس از شستشو با نخ قابل جذب ویکریل 3/0 در دو لایه سرتاسری بخیه شد سپس پوست ناحیه با نخ نایلون 4/0 و الگوی تک ساده بخیه شد . بیهوشی پرنده حدود 25 دقیقه به طول انجامید . آنتی بیوتیک تراپی و رژیم غذایی نرم به مدت سه روز تجویز گردید . معاینات مجدد طی سه هفته پس از جراحی نشان دهنده بهبود زخم و عدم عفونت بودند . زنده ماندن پرنده مذکورطی ده روز پس از رخداد زخم چینه دان می تواند به الگوی متفاوت ترمیم زخم و توانایی پرندگان در تحمل عوامل عفونی موضعی بعلت دمای متفاوت بدن نسبت داده شود . کنترل دقیق خونریزی حین عمل ، حذف فضای مرده هنگام بست ناحیه زیر پوست ، گرم نگهداشتن پرنده حین جراحی، و کاهش مدت زمان جراحی کمک زیادی در موفقیت مداخلات جراحی پرندگان دارد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.