بررسی عملکرد فرآیند تولید هضم بیهوازی و عوامل موثر برآن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME04_673
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا نبی بیدهندی

عضو هیات علمی دانشگاه تهران/ دانشکده محیط زیست،

نیما جاویدی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سیستم های انرژی دانشگاه تهران/ دانشکده محیط زیست

چکیده

افزایش رشد جمعیت و به طبع آن افزایش پسماندهای تولیدی در دنیا باعث شده است که تولید پسماندهای شهری افزایش پیدا کند. به منظور حل مشکل پسماندهای شهری، فرآیند پسماند به انرژی هضم بیهوازی پیشنهاد می شود. این فرآیند با توجه به نوع پسماندهای تولیدی در ایران که دارای بیومس زیاد می باشند مناسب هستند. لذا به منظور اجرای فرآیند هضم بیهوازی در ایران، ابتدا باید با نوع فرآیند آشنا شد. بیوگاز نامی است که عموما برای مخلوط قابل اشتعال، حاصل گازهای تولیدی ناشی از تجزیه بیهوازی مواد آلی استفاده می شود. این مخلوط شامل 40 تا 70 درصد (معمولا 55-65 %) متان، دی اکسید کربن و مقدار کمی از گازهای دیگر است. بیوگاز ارزش گرمایی خوبی دارد و می تواند به صورت مستقیم به عنوان سوخت یا غیرمستقیم جهت تولید برق مورد استفاده قرار گیرد. در این مقاله به معرفی کلی بیوگاز پرداخته شده و مراحلی که در تشکیل آن دخیل هستند، تشریح شده اند. همچنین عوامل تاثیرگذار در پایداری و راندمان بیهوازی یعنی تولید بیوگاز به طور خلاصه بیان شده است.

کلیدواژه ها

هضم بیهوازی، پسماند به انرژی، پسماند، بیوگاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.