ارزیابی روش های مدیریت لجن نفتی از دیدگاه بازیابی انرژی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME04_434
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد سرگزی

دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه تهران

سعید گیتی پور

دانشیاردانشگاه تهران

حسن بنی اسدی

دانشگاه تهران

چکیده

لجن های نفتی از مهم ترین پسماند های صنعت نفت است. لجن نفتی امولسیون پیچیده ای از هیدروکربن های نفتی ( PHCs) گوناگون، آب، فلزات سنگین و ذرات جامد می باشد. به دلیل ماهیت خطرناک و تولید مقدار زیاد آن در سرتاسر جهان، تصفیه موثر لجن های نفتی توجه را به خود جلب کرده است. در این مقاله منشا، ویژگی ها و اثرات زیست محیطی لجن های نفتی معرفی شده است. روش های مختلفی جهت بازیابی هیدروکربن های نفتی و دفع مواد جامد آن وجود دارد. روش های تصفیه لجن های نفتی به دو دسته کلی بازیابی نفت و رویکرد های دفع لجن تقسیم می شوند. نکته ای که باید در نظر گرفته شود این است که تنها از یک فرآیند خاص جهت تصفیه استفاده نشود چراکه هر کدام از این روش ها مزیت ها و محدودیت های مرتبط با خود را دارد. از روش های بررسی شده دو روش استخراج با حلال و پیرولز در مقیاس بزرگ قابل اجرا بوده و شایان به ذکر است روش استخراج با حلال هزینه بهره برداری بالایی داشته اما روش پیرولیز هزینه سرمایه گذاری بیشتری دارد. تلاش های آینده باید بر بهبود تکنیک های موجود تصفیه لجن نفتی تمرکز داشته و ترکیبی مناسب از گزینه های مختلف را معرفی کنند.

کلیدواژه ها

بازیابی نفت، لجن نفتی، هیدروکربن های نفتی، صنعت نفت، دفع لجن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.