بهینه سازی نتایج مدل سازی دمای سطحی خلیج فارس با استفاده از روش همسان سازی داده ها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME04_416
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمودرضا عباسی

دانشجوی دوره دکتری فیزیک دریا، پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی

چکیده

در اجرای یک مدل عددی دانستن حالت اولیه بهینه در نتایج مدل بسیار مهم است. یکی از روش های رسیدن به این مهم، استفاده از روش های همسان سازی داده ها است. فرآیند همسان سازی داده ها عبارتست از تلفیق نتایج یک مدل عددی با داده های اندازه گیری به دو منظور: یکی بهینه سازی متغیر مورد مطالعه و دیگری تهیه حالت اولیه بهینه برای مدل. در این مقاله برای بهینه سازی دمای سطحی مدل سازی عددی گردش آبی خلیج فارس در مدل FVCOM، از داده های ماهواره ای دمای سطح دریا به عنوان داده های مشاهداتی در روش همسان سازی داده ها استفاده شده است. روش مورد استفاده در این پژوهش طرحواره رانش (واهلش نیوتنی ) است. حوزه مورد مطالعه محدوده خلیج فارس در بازه زمانی 1998 الی 2003 است. برای بررسی قابلیت کاربرد این روش، مدل در دو مرحله ی با و بدون استفاده از روش همسان سازی داده ها با تنظیمات یکسان اجرا شد. مقایسه نتایج بهبود چشمگیر کاربرد این روش را بهینه سازی توزیع زمانی و مکانی دمای سطحی مدل در کل خلیج فارس و نواحی کم عمق آن و در تنگه هرمز بطور ویژه نشان می دهد. بررسی کمیت های آماری بهبود چشمگیری را در نتایج حاصل از استفاده از این روش نشان می دهد

کلیدواژه ها

همسان سازی داده ها، طرحواره رانش ،دمای سطح دریا ، FVCOM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.