ترکیب پایدار و درخور کاربری های سرزمین جهت تامین حقابه محیط زیستی بر اساس خدمات اکوسیستم
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME04_382
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 951
نویسندگان
دانشجوی دکترای محیط زیست ، دانشگاه تهران
استادیار ، دانشگاه تهران
استاددانشگاه تهران
دانشیاردانشگاه تهران
چکیده
مطالعه و بررسی وضعیت و پایداری عملکردها و خدماتی که توسط اکوسیستم فراهم می شود به تقابلات یک کاربری با محیط زیست و در نهایت به اقدامات مدیریت سرزمین بستگی خواهد داشت. در اکوسیستم رودخانه ای هر یک از کارکردهای اصلی، تامین کننده خدمات کلیدی می باشند. لحاظ این خدمات به عنوان شاخص هایی از سلامت و پایداری اکوسیستم و توجه به اثرات متقابل کاربری های موجود بر خدمات و اثر خدمات بر فعالیت های موجود را می توان به عنوان رهیافتی نوین در تعیین حقابه محیط زیستی و نیز تعیین ترکیب پایدار سرزمین معرفی نمود. هدف مقاله حاضر معرفی رویکردی جامع با در نظر داشتن خدمات اکوسیستمی رودخانه در تعیین میزان حقابه محیط زیستی پایدار رودخانه کرج است. با توجه به اهمیت رودخانه کرج در تامین آب شرب تهران و کرج عواملی از جمله احداث سد امیرکبیر، خشکسالی های چندین سال اخیر و همچنین رشد بی رویه مصرف آب در کلانشهر تهران می تواند در آینده موجب عدم تامین حقابه مورد نیاز زیستمندان مهم رودخانه شود. نتایج اولیه نشان می دهد که روش جامع در مقایسه با روشهای موجود هیدرولوژیکی از جامعیت بیشتری برخوردار است. در نظر گرفتن نیازهای آبی هریک از خدمات در بخش های اکولوژیک، اقتصادی، اجتماعی به اعمال راهکارهای مدیریتی کمک شایانی می نمایدکلیدواژه ها
حقابه زیستی، سناریو، ترکیب کاربری سرزمین، پایداری، رودخانه کرجمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.