آینده نگاری تاثیر متقابل تغییرات اقلیمی و آلودگی هوا در کلانشهر تهران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME04_353
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2623
نویسندگان
کاندیدای دکتری آینده پژوهی دانشگاه تهران
استاد گروه مدیریت دولتی دانشگاه تهران(استاد اهنما)
استاد گروه جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس تهران(استاد راهنما)
ستاد گروه جغرافیای طبیعی دانشگاه تهران
ستادیار گروه مطالعات اسلامی و آینده پژوهی دانشگاه تهران
چکیده
تغییر اقلیم یکی از اصلی ترین چالش های فعلی و پیش روی ساکنین کره زمین است. این تغییر در برخی مناطق شدیدتر و دارای پیامدهای منفی بیشتری بر روی سیستم های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و زیستی انسان ها است. تغییر اقلیم به عنوان یکی از مهمترین پیشران های تاثیرگزار بر حیات فعلی و آتی کره زمین، هم باعث تشدید برخی چالش ها شده و هم به شدت متاثر از برخی مولفه ها و مسایل است. آلودگی هوا که به دلایل بسیاری همچون: مصرف بیش از اندازه سوخت ها فسیلی، تمرکز بسیار زیاد جمعیت در یک منطقه، الگوی مصرف نادرست منابع و موقعیت نامناسب جغرافیایی و ... حاصل می شود از جمله چالش ها و مسایلی است که تاثیر متقابلی بر تغییر اقلیم دارد، یعنی هم تحت تاثیر تغییرات اقلیمی تشدید می شود و هم قادر است سرعت تغییرات اقلیمی را در یک منطقه افزایش دهد.شهر تهران به عنوان یکی از کلان شهرهای جهان با تمرکز جمعیتی بالایی همراه است این شهر نه تنها در 15 سال گذشته با مشکل شدید آلودگی هوا روبرو بوده است همچنین به دلیل واقع شدن در کمربند نیمه خشک جهان به شدت از پیامدهای منفی تغییرات اقلیمی رنج برده و این تغییرات اقلیمی در تشدید این آلودگی تاثیر بسیار زیادی داشته است و در عین حال پیش بینی شده است این سطح از آلودگی سرعت تغییرات اقلیمی این کلان شهر را افزایش دهد. در این مقاله تلاش شده است با به کارگیری روش SD (پویایی شناسی سیستم) چگونگی تاثیر متقابل این دو پدیده بر روی همدیگر مطالعه و مولفه های اصلی در این مدل شناسایی شوند. همچنین با تمرکز بر سناریوهای آیند تغییر اقلیم شهر تهران، سناریوهای آلودگی این شهر بررسی شده است و راهکارهای آینده پژوهانه برای مدیریت مطلوب وضعیت آینده این شهر ارایه شده است.کلیدواژه ها
تغییر اقلیم، آلودگی هوا، تهران، آینده نگاری، سناریونویسی، پویایی شناسی سیستممقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.