ارزیابی توان اکولوژیکی توسعه فضای سبز شهری با استفاده از روش ANP فازی (FANP) (مطالعه موردی: منطقه 22 تهران)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME04_281
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه شادکام بیرک علیا

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست، دانشگاه تهران / دانشکده محیط زیست

رویا رمضانی کیاسج محله

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش محیط زیست، دانشگاه تهران / دانشکده محیط زیست

سعید کریمی

استادیار گروه برنامه ریزی، مدیریت و آموزش محیط زیست، دانشگاه تهران / دانشکده محیط زیست

چکیده

هدف از این تحقیق ارزیابی توان اکولوژیکی توسعه فضای سبز شهری با استفاده از روشANP فازی در منطقه 22 تهران می باشد. بدین منظور با مطالعه تحقیقات پیشین، هشت معیار شیب، جهت، ارتفاع، فاصله از بیمارستان، فاصله از مرکز بهداشت، فاصله از مدارس راهنمایی، فاصله از مدارس ابتدایی و فاصله از مسجد از دو شاخص کالبدی و محیطی انتخاب گردید. نقشه پارامترها در محیط نرم افزار GIS تهیه شده و سپس نقشه های مربوط به هر یک از لایه ها در محیط نرم افزار IDRISI استانداردسازی و به صورت فازی تهیه شد. در ادامه برای وزن دهی لایه ها، پس از تعیین اولویت پارامترها، از فرآیند تحلیل شبکه (ANP) استفاده گردید. در مرحله بعد با استفاده از لایههای فازی شده معیارها و وزن های بدست آمده از روش ANP، اقدام به تلفیق لایه ها با استفاده از تکنیک WLC گردید و در نهایت نقشه نهایی ارزیابی توان اکولوژیکی توسعه فضای سبز بدست آمد که به چهار طبقه نامناسب، نسبتا نامناسب، نسبتا مناسب و مناسب طبقه بندی شد و مناطق در اولویت معرفی گردید. نتایج نشان داد منطقه 22 تهران به دلیل موقعیت جغرافیایی و ژیومورفولوژی خاص خود، از جمله مناطقی است که از پتانسیل بالایی برای توسعه فضای سبز برخوردار است؛ بطوری که 91.1 درصد، معادل 5590.1 هکتار از آن در طبقه مناسب و نسبتا مناسب قرار گرفته اند

کلیدواژه ها

ارزیابی توان اکولوژیکی، توسعه فضای سبز، منطق فازی، ANP، WLC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.