تاثیر مدیریت های مختلف بقایای گندم و چغندرقند بر میزان نیتروژن و پتاسیم خاک
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME04_245
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 837
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه فردوسی مشهد
استاد علوم خاک دانشگاه فردوسی مشهد
استاد علوم خاک دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار موسسه تحقیقات خاک و آب استان خراسان رضوی
چکیده
خاک از جمله منابع دیر تجدیدشونده است که حفاظت و یا تخریب آن بستگی به نحوه ی استفاده و مدیریت آن دارد. مدیریت بقایای کشاورزی به بیان ساده یعنی کارهایی که کشاورزان پس از برداشت محصول خود بر روی باقیمانده بقایای موجود در زمین کشاورزی خود انجام می دهند. انجام هر یک از مدیریت ها بسته به شرایط اقلیمی، اقتصادی، نوع دسترسی کشاورز به ادوات کشاورزی و غیره متفاوت می باشد. برای مثال برخی کشاورزان پس از برداشت فرآورده های زراعی خود، پسماندهای گیاهان را به منظور تغذیه دام جمع آوری می کنند. همچنین از مدیریت های رایج در مزارع گندم و برنج سوزاندن بقایای آن ها می باشد. شخم زدن و مخلوط کردن بقایای گیاهی و استفاده از بقایا به عنوان کود آلی یکی دیگر از روش های مدیریت بقایا می باشد. با توجه به پژوهش های مختلف انجام شده در سراسر دنیا و اشاره به تاثیر به سزای مدیریت بقایا بر بهبود خصوصیات شیمیایی، بیولوژیکی و فیزیکی خاک بر آن شدیم؛ پژوهشی با هدف بررسی تاثیر مدیریت های مختلف بقایای دو گیاه گندم و چغندرقند بر میزان نیتروژن و پتاسیم خاک در قالب طرح کاملا تصادفی در مزرعه تحقیقاتی موسسه ی تحقیقات آب و خاک مشهد انجام دهیم. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار نیتروژن در تیمار گندم مربوط به تیمار (BPW) و در تیمار چغندر قند مربوط به (PFS) بود و در هر دو تیمار کمترین مقدار نیتروژن در تیمار شاهد مشاهده شد. بیشترین مقدار پتاسیم در تیمارهای گندم در تیمار (BW) و در تیمارهای چغندر قند در تیمار (PS) مشاهده شد و کمترین مقدار هم در شاهد مشاهده شدکلیدواژه ها
مدیریت بقایای گندم، نیتروژن کل خاک، پتاسیم قابل تبادل خاکمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.