مدیریت و برنامه ریزی همیارانه محیط زیست و کاربری زمین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME04_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید امینی پارسا

دانشجوی دکتری برنامه ریزی محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران

معصومه احمدی پری

دانشجوی دکتری برنامه ریزی محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران

شهرزاد فریادی

دانشیار گروه برنامه ریزی، مدیریت و آموزش محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران

چکیده

چالش عمده مدیریت پایدار محیط زیست حل مناقشات و اختلافات میان ذی نفعان درگیر می باشد. روش ها برای واردکردن و مدنظر قرار دادن عموم در برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست و کاربری زمین به سرعت در حال تغییر می باشند. مطالعه و بررسی تحقیقات اخیر استفاده از مدل های برنامه ریزی همیارانه را پیشنهاد می دهند. این مطالعه سعی دارد در دو بخش برنامه ریزی همیارانه و برنامه ریزی محیط زیست و کاربری زمین همیارانه مروری کاوشگرایانه بر مباحث مطرح در این زمینه داشته باشد. در بخش اول به بررسی مفهوم برنامه ریزی همیارانه از سه منظر هستی شناسی، معرفت شناسی و ایدیولوژی پرداخته شد و نقدها و شکاف های موجود در آن بیان شدند. در بخش دوم به صورت ریزتر وارد بررسی کاربرد برنامه همیارانه در برنامه ریزی محیط زیست و به خصوص برنامه ریزی کاربری زمین شد. بدین نحو که ابتدا به بررسی پیدایش مفهوم همیاری و فرایندهای همیارانه در برنامه ریزی و مدیریت محیط زیستی پرداخته شد و در ادامه چالش های موجود در آن مورد بررسی قرار گرفت و معیارها و چارچوب هایی برای ارزیابی فرایند همیارانه برنامه ریزی کاربری زمین معرفی شدند. مطالعات مختلف صورت گرفته نشان می دهند که برنامه ریزی همیارانه نسب به سایر برنامه ریزی ها در حل مناقشات، مدنظر قرار دادن علایق ذی نفعان و ایجاد منافع ثانویه همانند دانش و ارتباط توسعه یافته ذی نفعان موثرتر می باشد.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی، محیط زیست، کاربری زمین، برنامه ریزی همیارانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.