تاثیر مرحله بلوغ و زمان برداشت بر پروتیین قابل دسترس علوفه یونجه برای گاوهای شیری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 47، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAS-47-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صفورا یوسفی نژاد

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد

فرشید فتاح نیا

دانشیارگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

مهدی رشنوادی

استادیارگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

سیدغلامرضا موسوی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

چکیده

این آزمایش برای بررسی تاثیر مرحله بلوغ و زمان برداشت بر ترکیب شیمیایی و محتوای پروتیین قابل دسترس علوفه یونجه برای گاوهای شیری انجام شد. علوفه یونجه در دو مرحله بلوغ )پیش ازگلدهی و اوایل گلدهی( و در دو زمان )صبح و عصر( برداشت شد. پروتیین قابل دسترس با مدلNRC ( 2001 ( و مدل هلندی ) DVE/OEB ( پیشبینی شد. در مدل NRC ( 2001 (، علوفه یونجهبرداشت شده در پیش از گلدهی و عصر، تولید پروتیین میکروبی از انرژی و پروتیین میکروبی قابل جذب بالاتر و تعادل پروتیین قابل تجزیه در شکمبه پایینتر داشت ) 15> P(. اما محتوایپروتیین قابل سوخت وساز )متابولیسم( تحت تاثیر مرحله بلوغ و زمان برداشت قرار نگرفت< 1/15( P(. در مدل DVE/OEB ، علوفه یونجه برداشت شده پیش از گلدهی و عصر، ماده آلی قابلتخمیر، تولید پروتیین میکروبی از ماده آلی و پروتیین میکروبی قابل جذب بیشتر و تعادل پروتیین قابل تجزیه در شکمبه کمتر داشت ) 15 > P(. به طورکلی، یونجه برداشت شده در پیش از گلدهیو عصر پروتیین قابل دسترس بیشتری برای گاوهای شیری داشت.

کلیدواژه ها

پروتیین قابل دسترس، زمان برداشت، علوفه یونجه، گاوهای شیری، مرحله بلوغ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.