بررسی تاثیر پودر و اسانس آویشن بر پارامترهای عملکرد،کیفیت گوشت و روده بلدرچین های گوشتی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 45، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAS-45-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما حاجی پورده بالایی

دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محسن افشارمنش

دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه شهید باهنر کرمان

مسعود سامی

مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان و دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان

حجت الله خباززاده

استادیار گروه شیمی آلی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

به منظور بررسی تاثیر پودر و اسانس آویشن بر عملکرد بلدرچینهای گوشتی در مقایسه با آنتیبیوتیک، آزمایشی در قالب طرح کامال تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه بدون افزودنی خوراکی یا با 111 میلیگرم در کیلوگرم آنتیبیوتیکویرجینیامایسین و سطوح مختلف 1/1 و 2/1 درصد پودر و 111 و 211 میلیگرم در کیلوگرم اسانس آویشن بودند. پارامترهای اندازهگیریشده شامل عملکرد، کیفیت گوشت، ریختشناسی و میکروبیولوژی روده بودند. در 33-1 روزگی افزودن 1/1 درصد پودر آویشن و آنتیبیوتیک سبب افزایش وزن بدن شد. پودر و اسانس آویشن تیوباربیتوریک اسید، افت خونابهو افت در نتیجه پخت را کاهش و ظرفیت نگهداری آب را افزایش داد. بیشترین تعداد باکتری الکتوباسیل در مقایسه با گروه شاهد، در گروههای تغذیهشده با آویشن )به جز 211 میلیگرم در کیلوگرم اسانس( و کمترین تعداد در تیمار دریافتکننده آنتیبیوتیک مشاهده شد. کمترین تعداد باکتریهای اشریشیاکلی مربوط به تیمار دریافتکننده آنتیبیوتیک بود. بیشترین طول و عرض پرز و کمترین عمق کریپت در گروه تغذیهشده با آویشن )به جز 211 میلیگرم در کیلوگرم اسانس( مشاهده شد. در گروه آنتیبیوتیک عالوه بر طول و عرض پرزها، عمق کریپت نیز افزایش معناداری پیدا کرد.

کلیدواژه ها

آنتیبیوتیک، پودر و اسانس آویشن، ریختشناسی روده، میکروفلورای روده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.