اثر مکمل کروم متیونین و منبع انرژی جیره بر تولید و قابلیت هضم مواد مغذی گاوهای هلشتاین در دوره قبل و بعد از زایش

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 45، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAS-45-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی افتخاری

دانشجوی دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

ابوالفضل زالی

دانشیارپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

مهدی دهقان بنادکی

دانشیارپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

مهدی گنج خانلو

استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

در این مطالعه از 32 راس گاو چندشکم زایش هلشتاین برای بررسی اثر مکمل کروممتیونین ومنبع انرژی بر تولید و قابلیت هضم مواد مغذی گاوهای هلشتاین در طول دوره قبل و پس از زایش استفاده شد. گاوها با جیره کاملا مخلوط از 28 روز قبل از زایش تا 28 روز پس اززایش تغذیه گردیدند. این مطالعه در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و بهصورت آرایه فاکتوریل 2×2) دو منبع انرژی و دو سطح مکمل کروم متیونین) اجرا گردید. منابع انرژی قبلاز زایش شامل روغن ماهی و غله، و پس از زایش شامل پودر چربی پالم و روغن ماهی بودند. مکمل کروممتیونین در سطح صفر یا 08/0 میلیگرم بهازای هرکیلوگرم از وزنمتابولیکی بدن تغذیه گردید. نتایج نشان داد که در دوره قبل از زایش استفاده از روغن ماهی اثری بر ماده خشک مصرفی نداشت، ولی پس از زایش استفاده از آن تمایل به کاهش مادهخشک مصرفی داشت (1/0< P .(مکمل کروممتیونین سبب افزایش معنیدار ماده خشک مصرفی در دوره قبل و پس از زایش گردید (05.0< P .(شیر تولیدی گاوها تحت تاثیر نوعتیمارها قرار نگرفت. بهجز درصد چربی شیر که تحت تاثیر استفاده از روغن ماهی کاهش معنیداری پیدا کرد (05.0< P ،(سایر ترکیبات شیر تحت تاثیر نوع تیمارها قرار نگرفتند. استفاده از مکمل کروممتیونین اثری روی قابلیت هضم مواد مغذی در دوره قبل یا پس اززایش نداشت. استفاده از روغن ماهی نیز اثری بر قابلیت هضم مواد مغذی در این دوره نداشت، ولی پس از زایش سبب کاهش قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، و پروتیین خام شد (05.0< P .(نتایج حاصل از این آزمایش بین مکمل کروم و منبع انرژی اثر متقابلی نشان نداد.

کلیدواژه ها

روغن ماهی، شیر، قابلیت هضم، کروم، گاو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.