بررسی اثر روشهای مختلف تولک بری بر عملکرد مر غهای تخمگذار لگهورن سویه، های لاینW‐36

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 40، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAS-40-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 571
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان حاج خدادادی

دانشجوی دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

حسین مروج

استادیارپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

محمود شیوازاد

استادپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

محمد ریاحی

کارشناس گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

در این پژوهش اثر روش های مختلف تولک بری بر عملکرد مر غ های تخمگذارسویه های لاین -w 36 و فراسنجه های کمی وکیفی تخم مرغهای تولیدی مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در قالبطرح کاملا تصادفی با 7 تیمار در 4 تکرار و 8 پرنده در هر واحد آزمایشی انجام شد. تیمار های آزمایشی شامل روش محدودیت یک روز در میان خوراک، روش کالیفرنیایی 4 روزه، روش کالیفرنیایی ،روش کارولینای شمالی1 ، روش کارولینای شمالی با جیره تقویت شده در دوره استراحت 2 ، روش تغذیه کامل و روش پیشنهاد شده در کاتالوگ پرورشی سویه های لاین 36-W بود. تولید تخم مرغ دراوایل دوره دوم تخمگذاری بین تیمارهای با محرومیت بلند مدت مثل کالیفرنیایی و کارولینای شمالی1 و 2 با سایر تیمارها تفاوت معنی داری داشت (05/0< p .(در اوج تولید تفاوت معنی داری بین تیمارهایآزمایشی مشاهده نشد. روشهای مختلف تولک بری بر مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک در دوره دوم تولید اثر معنی داری نداشتند. افت وزن بدن بین تیمارهای کالیفرنیایی 4 روزه، تغذیه کامل باسایر روش های تولک بری تفاوت معنی داری داشت (05/0< p .(در تمام تیمارها صفات کیفی تخم مرغ شامل وزن مخصوص تخم مرغ، واحد هاو ، ضخامت و مقاومت پوسته تخم مرغ،وزن نسبی پوسته نسبتبه قبل از تولک بری افزایش نشان دادند. نتایج این تحقیق نشان داد که روش تغذیه کامل روش ساده و مناسبی جهت تولک بری می باشد که در عین حال کمترین تنش را به پرنده وارد می کندو رعایت رفاه و آسایش پرنده موجب عملکرد مطلوب تولید کمی و کیفی در دوره دوم تخمگذاری می شود.

کلیدواژه ها

مرغ تخمگذار، تولک بری، تغذیه کامل، کارولینای شمالی، کالیفرنیایی، رفاه و آسایش پرنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.