اثر تزریق عصاره برگزیتون به تخممرغ برعملکرد جوجههای گوشتی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 39، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAS-39-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 359
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کشاورز معتمدی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

مهرداد محمدی

استادیار دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

مجید متقی طلب

دانشیاردانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

چکیده

در این تحقیق اثر تزریق عصاره برگ زیتون در تخممرغ مادر گوشتی به عنوان یک آنتیبیوتیک محرک رشد روی درصد جوجه درآوری، وزن جوجه یکروزه، افزایش وزن جوجههای تولیدی در دورههای آغازین، پایانی و کل دوره، ضریب تبدیل غذایی، میزان خوراک مصرفی، میزان تلفات وکیفیت لاشه مورد بررسی قرار گرفت. 320 عدد تخممرغ به 4 تیمار به طور تصادفی تقسیم شدند و در روز 18 جوجهکشی تزریق انجام گرفت. تیمارها عبارت بودند از: 1 ‐گروه شاهد (Con (بدون تزریق 2 ‐تزریق 1 میلیلیتر آب مقطر استریل داخل کیسه هوا (DW (3 ‐تزریق 1 میلیلیتر عصاره برگ زیتونحاوی75/0 درصد الوروپین (75.OL0 (در کیسههوا 4 ‐تزریق 8/0 میلیلیتر عصاره برگ زیتون حاوی 9/0 درصد الوروپین (9.OL0 (در کیسههوا. تزریق عصاره برگ زیتون روی نرخ جوجهدرآوری و وزنجوجههای یکروزه تاثیر معنیداری نداشت. در تیمار 9.OL0 در دوره دوم پرورش (6‐3 هفتگی) و کل دوره، میانگین افزایش وزن بطور معنیداری کاهش نشان داد (05/0< P .(میزان خوراک مصرفی تحتتاثیر تزریق قرار نگرفت. بالاترین ضریب تبدیل (پایینترین راندمان) در دوره دوم و کل دوره پرورش متعلق به تیمار 9.OL0 بود و اختلاف معنیداری با سایر تیمارها داشت (05/0< P .(میزان تلفات درتیمارها در طول دوره پرورش معنیدار نبود. وزن مرغ پرکنده در تیمار 9.OL0 از سایر تیمارها کمتر بود و وزن بورس در تیمارهای 9.OL0 و 75.OL0 به طور معنیداری از سایر تیمارها کمتر بود (05/0< P .(اثر تیمارها در دیگر خصوصیات تفکیک لاشه معنیدار نبود. بر اساس نتایج این تحقیق با توجه به اینکه در میزان جوجهدرآوری تاثیر سویی مشاهده نشد استفاده از دزهای پایین عصاره برگ زیتون امکان پذیر است، اما در این زمینه به تحقیقات بیشتری نیاز است.

کلیدواژه ها

تزریق داخل تخممرغ، عصاره برگ زیتون، جوجه درآوری،جوجهگوشتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.