استفاده از الگوریتم ژنتیک گروه بندی برای مساله تشکیل سلول

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC06_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی صالحی

عضو هیات علمی گروه مهندسی صنایع، دانشگاه بجنورد

رضا توکلی مقدم

دانشیار گروه مهندسی صنایع، پردیس دانشکده های فنی، دانشکده تهران

چکیده

تولید سلولی به عنوان یک استراتژی تولید که قادر به حل مشکلات نظیر پیچیدگی و طولانی بودن زمان ساخت در تولید دسته ای است در نظر گرفته می شود. مساله اساسی در تولید سلولی تشکیل خانواده قطعات و سلول های ماشین می باشد. از آنجا که مساله تشکیل سلول جزء مسائل NP-hard به شمار می رود. یکی از روش های حل آن، استفاده از الگوریتم ژنتیک می باشد. در این مقاله یک الگوریتم کارا برای حل مساله تشکیل سلول با وفق دادن الگوریتم ژنتیک گروه بندی فالکنائر ارائه می شود. هدف بیشینه کردن اثر گروه بندی به عنوان سنجه ای که قادر است کارایی ماشین آلات در سلول و حرکت بین سلولی را ادغام کند، می باشد. تعیین تعداد سلول قبل از حل مساله معمولا مشکل است با استفاده از این الگوریتم احتیاج به تعیین تعداد سلول ها قبل از حل مساله مرتفع می شود. مثال عددی و مقایسه جواب الگوریتم با جواب مسائل حل شده در ادبیات تحقیق نشان می دهد که روش کارایی و قابلیت انعطاف حل مسائلی با اندازه های مختلف را دارد.

کلیدواژه ها

تکنولوژی گروهی، سیستم تولید سلولی، الگوریتم ژنتیک گروه بندی، اثر گروه بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.