جایگاه تفکر طریقت در شکل گیری سلسله مراتب مسجد نمونه موردی مسجد امام اصفهان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICAUC01_349
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان بیغمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری

چکیده

معماری ایرانی متاثر از اندیشه و نگرش ها می دهد و به بوده است و کالبد آن همواره با تفکرات بنیادین ارتباط داشته است. تفکر طریقت به عنوان عاملی مهم در جهت فراگیر شدن تشیع در دوره صفوی نقش مهمی در شکل گیری معماری مساجد این دوره داشته است. طریقت که در واقع مسیر و شیوه سلوک برای رسیدن به حقیقت اشاره دارد و در فرهنگ اعتقادی و عرفانی مسلمانان بسیار مورد توجه بوده است به نوعی با اصل سلسله مراتب مساجد چه تلاشی برای تداعی گذار از دنیای خاکی به ماورا است که از اصول بنیادین هنرهای سنتی است ارتباط دارد. مسجد امام اصفهان، یکی از مساجد شاخص ترین به من بدی از تبلور اندیشه و هنر محسوب می شود. لذا در این مقاله سعی شده جایگاه و تاثیر تفکر طریقت در شکل گیری سلسله مراتب و مسجد امام اصفهان با توجه به این تفکر پرداخته شود. روش تحقیق براساس مطالعات کتابخانه ای و میدانی و به صورت توصیفی و تحلیلی است. که در نتیجه به تفسیر تفکرات طریقت در شکل گیری سلسله مراتب و مساجد این گونه پرداخته خواهد شد.

کلیدواژه ها

معناگرایی، سلسله مراتب ، صفویه ، اصفهان ، مسجد امام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.