ارزیابی جهت گیری خانه های قدیم شیراز، با رویکرد بر بهره گیری از تابش خورشید ; نمونه موردی دوره پهلوی اول

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICAUC01_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2059
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم واجب منفرد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز / دانشجو کارشناسی ارشد

سحر دبیری فر

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز / دانشجو کارشناسی ارشد

ساناز مشتری زهره نما

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز / دانشجو کارشناسی ارشد

هادی کشمیری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز / دکترای شهرسازی، استادیار دانشکده هنر و معماری

چکیده

معماری به عنوان یک فرایند طراحی از دیرباز همیشه سعی بر آن داشت که از انرژی خورشیدی به بهترین شکل ممکن استفاده نماید. جهت گیری مناسب ساختمان ها یکی از راهکارها برای بهره وری هرچه بیشتر از تابش خورشید می باشد. با توجه به شرایط اقلیمی شهر شیراز، جهت گیری ساختمان به دو گروه شمال شرقی - جنوب غربی و شمال غربی - جنوب شرقی تقسیم گردیده است. در پژوهش حاضر از روش تحقیق توصیفی - تحلیلی استفاده شده و روش جمع آوری اطلاعات از طریق منابع کتابخانه ای - الکترونیکی و میدانی می باشد که در ابتدا با توجه به اقلیم و موقعیت جغرافیایی شهر شیراز به معماری مسکونی اقلیم نیمه گرم و خشک ایران به بررسی خانه های مسکونی دوره پهلوی اول پرداخته شد. در پایان مشخص گردید در شیراز با توجه به قابلیت بالای بهره گیری از تابش خورشید در تامین بخشی از روشنایی ساختمان ها، به راحتی نمی توان جهت گیری جغرافیایی خاصی را برای میزبانی مسکونی دوره پهلوی اول لحاظ نمود.

کلیدواژه ها

جهت گیری خانه های شیراز ، انرژی تابشی خورشید، اقلیم نیمه گرم و خشک ، پهلوی اول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.