بررسی وضعیت مسیرهای تردد شهری در میزان رضایت مندی گردشگران مطالعه موردی : شهر چالوس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GSCONFKH03_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 372
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مومنی

استادیار گروه جغرافیای دانشکده علوم انسانی ، دانشگاه آزاد واحد نجف آباد - اصفهان - ایران

الهه قزوینی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای برنامه ریزی گردشگری منطقه ای

چکیده

صنعت گردشگری در جهان امروز از جایگاه ویژه ای برخوردار است به نحوی که یکی از مهمترین ابزارها برای توسعه یافتگی و تحول اقتصادی هر کشوری محسوب می گردد. در میزان رشد و رونق این صنعت درهر منطقه، عوامل گوناگونی دخیل هستند که برنامه ریزی و مدیریت در مورد هر یک از آنها موجب پیشرفت هر چه بیشتر و پایدار تر این صنعت در آن منطقه می شود. یکی از این فاکتور ها و عوامل تاثیر گذاربر پیشرفت گردشگری در یک منطقه شامل وضعیت مسیرهای ترددی و ارتباطی می گردد که در میزان رضایت مندی گردشگری و دسترسی آن به مناطق مورد هدف گردشگری آسان تر گردد. با وجود مشخصبودن تاثیر این عامل بر توسعه گردشگری یک منطقه، تا کنون به مساله میزان و نحوه تاثیر گذاری آن بر مناطق شمالی کشور پژوهش و تحقیق مستقلی صورت نگرفته است. در این راستا این پژوهش با روش علمیو بر اساس مطالعات میدانی و با استفاده از پرسشنامه به انجام رسید. در این بین منطقه چالوس انتخاب شد و محوریت مکانی پژوهشتشکیل داد. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه مسافرانی می شود که در فروردین 1395 به چالوس سفر نمودند و نمونه مورد مطالعه شامل 100 مسافری می شود که به صورت تصادفی انتخاب شده اند.نتایج این پژوهش نشان می دهد که وضعیت مسیرهای ترددی وارتباطی تاثیر انکار ناپذیر و فراگیری در توسعه گردشگری منطقه چالوس دارد که به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم بر آن تاثیر می گذارد و از سوی دیگر بیش از 70 درصد مسافران فاکتورهای مرتبط با این عامل را مهمترین دلیل در وضعیت رضایتمندی خود بیان نموده اند.

کلیدواژه ها

توسعه گردشگری، مسیرهای ترددی و ارتباطی، گردشگری چالوس،عوامل توسعه گردشگری، ترافیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.