تعیین میزان آلودگی به فلزات سنگین در سفره آب زیرزمینی جنوب دشت رفسنجان
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: چهارمین همایش زمین شناسی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CAGE04_158
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1426
نویسندگان
کارشناس ارشد زمین شناسی زیست محیطی دانشگاه شهید باهنر کرمان
استادیار بخش زمین شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
دشت رفسنجان به دلیل قرار گرفتن در محدوده عرض 30˚ شمالی با قلمرو آب و هوای گرم و خشک در مقیاس جهانی مطابقت دارد. میانگین سالانه بارندگی کم بوده (107/6 میلیمتر) در نتیجه میزان تغذیه سفره نیز کم می باشد. بهره برداری گسترده از آبهای زیرزمینی جهت کشت مزارع پسته موجب تقویت کاهش ذخیره سفره میگردد. از این رو نسبت به منابع آلاینده تاثیرپذیری بیشتری دارد. به منظور مطالعه آلودگی سفره آب زیرزمینی جنوب دشت رفسنجان از 90 منبع آبی در منطقه، طی یک دوره 10 روزه نمونه برداری صورت گرفت. نمونه ها با استفاده از دستگاه ICP-MS با دقت تا حد ppb برای عناصر As, Hg, Pb, Cd, Al, Fe, Cr, Co, Ni,Mn, Zn, Cu, Mo آنالیز شدند، سپس نقشه هم غلظت این عناصر با استفاده از نرم افزار Arc GIS ترسیم گردید و مشخص شد غلظت عناصر As, Hg, Pb, Al, Fe, Cr, Ni،Cd در بعضی نقاط محدوده بالاتر از حد مجاز آب آشامیدنی (WHO,2006) می باشد و غلظت Co, Mn, Zn, Cu, Mo عمدتا کمتر از حد مجاز می باشد. در مقاله به جزئیات تغییرات غلظت و عوامل موثر بر آن پرداخته شده است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بوکسیت زایی در محدوده دشت ده غربی استان یزد
- زمین شناسی و کانی شناسی ذخیره بوکسیت طاقدیس کوه سیاه، زون زاگرس، استان بوشهر
- کاربرد استفاده از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در فرایند هوشمندسازی تولید آلومینیوم
- بررسی تاثیرات استخراج بوکسیت بر محیط زیست و تغییرات اقلیمی
- مدیریت آلودگی ناشی از ضایعات معدن بوکسیت از طریق زیست پالایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.