بررسی جذب دی اکسید کربن با استفاده از نانوساختارهای گرافن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: SDUMEW01_266
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 866
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسحاق خاکی

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس

حبیب الله یونسی

دانشیار گروه محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس

مهدی عبدالهی

استادیار گروه دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

از زمان انقلاب صنعتی میزان دی اکسید کربن در اتمسفر با افزایش 33 درصدی به سطح 383 بخش در میلیون رسیده است.افزایش غلظت دی اکسید کربن در جو منجر به تغییرات آب و هوایی جهانی شده است وکاهش این گاز از منابع انتشارضروری می باشد. جذب سطحی گاز دیاکسید کربن در مقایسه با دیگر روش های جذب به دلیل صرفه جوی در انرژی یکی از روش های امید بخش برای کاهش این گاز می باشد. نانوساختارهای کربنی )کربن فعال ، گرافن و نانولوله های کربنی( بعنوان جاذب های سطحی به دلیل مورفولوژی و مساحت سطح بالا مورد توجه قرار گرفته اند. در میان جاذب هایسطحی ذکر شده ، گرافن به دلیل ساختار مولکولی منحصر به فرد ، مقاومت مکانیکی ، کششی زیاد ، خاصیت گرمایی بالا ، پایداری شیمیایی خوب ، مساحت سطح بالا و حفره های منظم و سطح مناسب برای عاملدار شدن جاذب مناسبی برای دی-اکسید کربن می باشد. به همین دلیل در سال های اخیر گرافن و مشتقات آن به شدت مورد توجه محقیقن قرار گرفته است. بنابراین در مطالعه حاضر نانوساختارهای گرافن بعنوان یک جاذب مناسب در مقایسه با دیگر جاذب ها مورد بررسی قرار می- گیرد.

کلیدواژه ها

دیاکسید کربن ، گرافن ، جذب سطحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.