معرفی مدل آبزی پروری دریایی و اجرای آن به منظور ارزیابی و ارزش گذاری کل تولیدات پرورش ماهی قزل آلا در قفس در سواحل تنکابن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علوم، مهندسی و فناوری های محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CESET02_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام حق شناس

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس

مهدی غلامعلی فرد

استادیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس

نعمت الله محمودی

استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

زمینه و هدف: خدمات اکوسیستم مجموعه مزایای مستقیم و غیرمستقیمی است که انسان از اکوسیستم دریافت می کند. امروزه استفاده از برنامه های کاربردی به منظور ارزیابی و ارزش گذاری اقتصادی خدمات اکوسیستم دریایی و ساحلی (مانند آبزی پروری دریایی) افزایش یافته است. هدف از این مطالعه معرفی مدل آبزی پروری دریایی و ارزیابی و ارزش گذاری وزن کل ماهیان تولید شده از سایت آبزی پروری موجود در سواحل تنکابن با توجه به دمای سالانه، پارامترهای رشد، کسر هزینه های انجام شده و سایر پارامترهایی که در محاسبه دقیق وزن نهایی تولیدات حاصل از مزارع پرورش ماهی در قفس نقش مهمی دارند است. در این مطالعه با استفاده از مدل سازی خدمات اکوسیستمی آبزی پروری دریایی، وزن کل ماهیان تولید شده و نیز درآمد خالص(NPV) حاصل از این تولیدات مدل سازی شده و مورد ارزیابی قرار می گیرد. اگر وزن شروع رشد یا همان وزن بچه ماهیان قزل آلای خریداری شده برای رهاسازی در قفس 60 گرم و وزن نهایی برای فروش آنها به 800گرم تا یک کیلوگرم، تراکم حدود 20 کیلوگرم در هر متر مکعب و ماه مهر نیز زمان شروع رشد ماهی قزل آلا باشد؛ تعداد کل سیکل رشد در 5 سال با توجه به دمای مناسب پرورش(مهر تا خرداد) 8 سیکل و کل وزن ماهیان برداشت شده در این دوره از این سایت آبزی پروری حدود 3237 تن است. کل درآمد خالص (NPV) در هر سیکل حدود 260 میلیون تومان می باشد که در مجموع حدود 2069580000 تومان (حدود 2 میلیارد تومان) برآورد شده است.

کلیدواژه ها

ارزش گذاری خدمات اکوسیستم، آبزی پروری دریایی، درآمد خالص (NPV)، سواحل تنکابن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.