بررسی روند ده ساله انتشار دی اکسیدکربن معادل شبکه برق ایران با رویکرد کاهش انتشار شبکه توسط گسترش تولید برق از منابع پاک و غیرکربنی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علوم، مهندسی و فناوری های محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CESET02_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 388
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیبه رضوی دشتی

مدیر عامل شرکت توسعه صنایع انرژی دایا

حسام ابراهیم زاده پوستچی

رییس هیات مدیره شرکت توسعه صنایع انرژی دایا

فاطمه رحیمی نژاد

کارشناس مدیریت کربن و انرژی، شرکت توسعه صنایع انرژی دایا

چکیده

یکی از مهمترین منابع پدیده گرمایش کره زمین بر اثر انتشار گازهای گلخانه ای، نیروگاه های حرارتی به دلیل مصرف سوخت های فسیلی می باشند. در ایران بیش از 90 درصد انرژی الکتریسیته تولیدی از سوزاندن سه نوع سوخت گازوییل، گاز طبیعی و نفت کوره حاصل می گردد. لذا کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در بخش نیروگاهی با روش های مختلف بسیار مورد توجه است. از جمله این روش ها می توان به جایگزینی برق تولیدی از منابع سوخت های فسیلی توسط انرژی های تجدیدپذیر و منابع انرژی پاک که مهمترین آن ها نیروگاه های برقآبی، بادی و خورشیدی است، اشاره کرد، که یکی از مهمترین اهداف در برنامه های توسعه ای و سیاست های کلی کشور است. در این مقاله ابتدا میزان انتشار شبکه برق کشور در هر بخش طی ده سال گذشته براساس متدولوژی مصوب کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد بر مبنای مصرف سوخت های فسیلی محاسبه شده است. سپس سهم انتشار هر بخش نیروگاهی از کل انتشارات شبکه بر اساس میزان برق تولیدی (MWh) تحلیل و ارزیابی شده و فاکتور انتشار هر بخش (tCO2/MWh) گزارش شده است. در این راستا با توجه به رشد روزافزون تقاضای برق در کشور و وجود پتانسیل قابل توجه برای توسعه نیروگاه های غیرکربنی و پاک در کشور، میزان کاهش انتشار شبکه برق کشور برای دست یابی به اهداف کاهش انتشار کشور در زمینه نیروگاهی در صورت بهره برداری از این پتانسیل ها محاسبه شده است.

کلیدواژه ها

گازهای گلخانه ای، سوخت فسیلی، فاکتور انتشار، شبکه برق، منابع انرژی پاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.