بررسی رابطه شورای همکاری خلیج فارس با جمهوری اسلامی ایران و چالش های ژیوپلیتیکی اتحاد در هسته مرکزی جهان اسلام

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی بحرانهای ژئوپلتیکی جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICGCIW01_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 450
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی ویسی

استادیار جغرافیای سیاسی دانشگاه پیام نور

چکیده

منطقه خلیج فارس، خاستگاه و هسته مرکزی جهان اسلام است. دو قدرت برتر جهان اسلام یعنی عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران در کرانه های شمالی و جنوبی این منطقه ژیوپلیتیکی واقع شده اند. رقابت و اختلافات ژیوپلیتیکی و ایدیولوژیکی این دو قدرت منطقه، دورنمای همکاری و اتحاد در جهان اسلام را بسیار مشکل و دور از دسترس کرده است. این پژوهش به دنبال بررسی رابطه شورای همکاری خلیج فارس به رهبری عربستان سعودی با جمهوری اسلامی ایران و تاثیر آن بر جهان اسلام است. این تحقیق با روش توصیفی تحلیلی و با استفاده از داده های کتابخانه ای انجام شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که رقابت و تنش میان روابط ایران و عربستان سعودی بسیار عمیق، گسترده و پایدار است و به راحتی امکان مصالحه، اتحاد و همگرایی در منطقه ژیوپلیتیکی هسته مرکزی جهان اسلام وجود ندارد. بر این اساس، همگرایی و اتحاد در جهان اسلام، جایی که هسته مرکزی و قدرتهای جهان اسلام در مناقشه هستند، بسیار بعید و دور از دسترس است.

کلیدواژه ها

جهان اسلام، شورای همکاری خلیج فارس، عربستان سعودی، جمهوری اسلامی ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.