مقایسه میزان اگاهی مدریان و کارشناسان اداره ورزش و جوانان استان خوزستان نسبت به کار آفرینی در ورزش

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
  • کد COI اختصاصی: IUCSPORT02_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 439
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین طیبی فالحی

کیانی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزش

سعید سرخه

مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوش

اسماعیل کیانی

مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه

چکیده

هدف از انجام تحقیق مقایسه میزان آگاهی مدیران و کارشناسان اداره ورزش و جوانان استان خوزستان نسبت به کارآفرینی در ورزش بود. کارآفرینی یکی از واژه هایی است که تعریف واحدی بر آن شده است و از ابتدای طرح آن، تعاریف متفاوتی از دیدگاه های گوناگون برای آن ارایه شده است. کارآفرینی فرآیندی است که منجر به کالایی جدید، ایجاد روشی جدید، بازار جدید و منابع جدید می شود کارآفرینی روش اداره ای است که فرصتها را بدون در نظر گرفتن منابع موجود و قابل کنترل فعلی تعقیب می کند. پاریستون فرایند کارآفرینی را به عنوان رفتار مدیریتی که دایما از فرصت ها برای دست یابی به نتایج مافوق ظرفیت های افراد بهره برداری می کند، تعریف می نماید (1). ورزش یکی از عوامل بسیار مهم و اساسی تامین سلامت و نشاط جامعه است و ورزش بر بهره وری و رونق کشور اثر مثبت بر جای می نهد. ورزش در کشور ما در حال تحول و رو به توسعه است و همین تحرک می تواند زمینه های مناسبی جهت فعالیت های کارآفرینانه در کنار آن میسر سازد (2). روش تحقیق از نظر هدف کاربردی از نوع توصیفی که به صورت میدانی انجام شده است. جامعه آماری شامل 127 نفر از مدیران و کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان استان خوزستان بود. که از روش سرشماری انتخاب گردید. ابزار گردآوری داده ها، تعداد 110 پرسشنامه محقق ساخته که پایایی آن در این تحقیق 80% بدست آمده تجزیه تحلیل داده ها از آمار توصیفی استنباطی استفاده شد. نتایج نشان داد، بین میزان آگاهی کلی مدیران و کارشناسان تفاوت معناداری وجود ندارد ( t=0/95، p=0/344 ) ولی در ویژگی های ریسک پذیری ( t=-2/03، p=0/044 ) و تحمل ابهام ( t=2/63، p=0/010 ) تفاوت معنادار می باشد. ویژگی های کانون کنترل درونی، توفیق طلبی، خلاقیت، استقلال طلبی تفاوت معناداری نمی باشد. یافته ها نشان داد که تمامی مولفه های کارآفرینی در اداره ورزش و جوانان دارای میانگین نمره های پایینی بوده و مدیران و کارشناسان از نظر آگاهی با مولفه های کارآفرینی در وضعیت تقریبا یکسانی به سر می برند، احتمال می رود تاکید بیش از حد در رعایت دقیق و بدون چون و چرای سلسله مراتب سازمانی، نبود روابط تعریف شده ی رسی و آیین نامه ها و مقررات و کمبود مشوق های خطر پذیری و خلاقیت در سازمان و تحقق اهداف سازمانی، نبود فرهنگ سازمانی مشارکتی، میزان تحصیلات، مرتبط نبودن مدرک تحصیلی با وظایف و ... به عنوان موانع اصلی در تبدیل ساختار اداره کل ورزش و جوانان به ساختاری کارآفرینانه نقش داشته باشند.

کلیدواژه ها

کارآفرینی، مدیران و کارشناسان، اداره ورزش و جوانان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.