مقایسه مفهومی روش تدریس حل مساله با روش تدریس سخنرانی وتاثیرآن برپیشرفت تحصیلی دانش آموزان دردرس ریاضی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم تربیتی و مطالعات رفتاری و آسیب های اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: TSCONF02_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 444
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین داشته

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی آموزشی،دانشگاه آزاد اسلامی واحدتهران شمال

مهدی شریعتمداری

استادیار، عضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهرانمرکز

فاطمه احمد بیگی

عضوهیاتعلمی گروه علوم تربیتی واحد تهران شمال

چکیده

مقدمه: باتوجه به اهمیت یادگیری درس ریاضی برای دانش آموزان، روش و چگونگی ارایه این درس اهمیت می یابد. لذا هدف از مطالعه حاضر مقایسه مفهومی دو روش مختلف تدریس و تاثیر آن روی پیشرفت تحصیلی درس ریاضی 2 دانش آموزان پسر مقلع دوم متوسله می باشد.روش ها: پژوهش به شیوه مطالعه نیمه آزمایشی بروی 76 نفر از دانش آموزان پسر مقطع دوم متوسله در سال تحصیلی 95-94 با دو گروه آزمایش و کنترل انجام شد ( 38 نفر گروه آزمایش و 38 نفر گروه کنترل) بعد از پیش آزمون گروه آزمایش به روش حل مساله آموزش ریاضی 2 دریافت کردند و گروه کنترل همچنان از روش تدریس سخنرانی بهره می بردند و بعد از گذشت یک نیمسال از هر گروه پس آزمون به عمل آمد.یافته های پژوهش: میانگین نمرات دانش آموزانی که به روش حل مساله آموزش دیده بودند، نسبت به دانش آموزانی که به روش سخنرانی آموزش دیده بودند به شکل معنی داری بیشتر بود و با تاکید بر مقدار t تفاوت معنی داری در سطح α=0/01 را نشان می دهد و با تاکید بر تحلیل کورایانس و مقدار f در سطح معنی درای α=0/01 می توان بیان نمود که روش تدریس Pل مساله بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در درس ریاضی 2 تاثیر مUنی داری داشته است. بحث و نتیجه گیری: روش تدریس Pل مساله می تواند میانگین نمرات و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان را بالا ببرد، پیشنهاد می شود در دروس دیگر و مقاطع دیگر وجنسیت دیگراز این روش تدریس استفاده شود.

کلیدواژه ها

روش تدریس حل مساله، روش تدریس سخنرانی، پیشرفت تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.