تبیین عرفانی فرهنگ و ادبیات ایل قشقایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
  • کد COI اختصاصی: LPMCONF01_0624
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 974
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فضل الله علی نژادبولوردی

دانشجوی دوره دکتری عرفان اسلامی و اندیشه امام خمینی ره دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

خلیل بهرامی قصرچمی

استادیار عرفان اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان.

چکیده

بطور کلی عرفان اسلامی یکی ازشعب معارف اسلامی است که ازقرآن وسنت واخبار رسیده ازاهل عصمت وطهارت(ع)گرفته شده است. علم سلوک مبتنی برمجاهدت ها وریاضت ها وصفای قلب است. واین تحقیق کوششی است در جهت)تبیین عرفانی فرهنگ و ادبیات ایلات ایران، با محوریت ایل قشقایی(؛ و بررسی تاثیرپذیری سنت وآداب ورسوم ایلی وقبیله ای از عرفان اسلامی، با پیروی از اصول و مبانی دین مبین اسلام.)بیان مساله( جهت وصول اهالی ایلات به راه فلاح و رستگاری است.)ضرورت( ولی بحث از عرفان در فرهنگ، ادبیات و آداب رسوم ایلات ایران یکی از پیچیده ترین وغامض ترین بحث ها وتحقیقات است، خصوصا ازجهت کمبود منابع ومآخذ اولیه، بگونه ای که تاکنون حتی یک کتاب مستقل دراین باب نگاشته نشده تا بتواند گره گشایی کند.)پیشینه و موانع( لذا نگارنده با این پرسش که چه رابطه ای بین عرفان وزندگی ایلی و کوچ نشینی وجود دارد سوال و با فرض ارتباط فرضیه(، در مسیر شناسایی این مهم، از آداب و رسوم و ادبیاتکهن ایلی و قبیلگی وکوچ نشینی، وهم چنین از اشعار شاعران عارف ایلات، هم جون میرزا ماذون قشقایی که هدفش ایصال و توصل به حقیقت بوده است، استفاده نموده است.)روش( و به این نتیجه رسیده است که عارفان ایلی بر خلاف عدهای که تصورشان از انسان این است که به مانند سایر موجودات چند صباحی را به صورت، در این دیار سیر کنند؛ و می گذرند؛ نیست. بلکه انسانی که انیسش حضرت حق بوده است؛ اینک انیس کثرات شده، و از وطن اصلی دور افتاده است و باید او را به آن وطن, که قرب الهی است باز گرداند و به سعادت معرفت رساند. و راه چاره آن، بیدار کردن از خواب غفلت و قیام و حرکت در راه حضرت حق است که انسان ها را به رشد و تعالی، سوق خواهد داد.)یافته(

کلیدواژه ها

عرفان، ادبیات، فرهنگ، ایل، عشایر، قشقایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.