مضامین مشترک شعر مقاومت در اشعار نزار قبانی و علیرضا قزوه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
  • کد COI اختصاصی: LPMCONF01_0434
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1072
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد نهیرات

استاذ مساعد فی جامعه کردستان

سیدبابک معالی

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی آموزش و پرورش کرمانشاه

چکیده

شاعران عرب، تا زمان صدوراعلامیه بالفور در سال 1917 م توجهی به مسیله ی فلسطین نداشتند و بیشتر به رابطه ترک ها واعراب میپرداختند.در ایران دوران پهلوی شاعران ایرانی نیز توجهی به فلسطین نداشتند. برخورد یهودیان و فلسطینیها درسال 1929 م بر سر دیوار ندبه نقطه عطفی در تاریخ شعر عرب است، زیرا پس از آن رویدادهای سیاسی فلسطینی به عنوان یک موضوع مهم به آن راه یافت؛ با شکست فلسطین در سال 1948 م و تشکیل دولت یهود کشمکش اعراب و اسراییلموضوع مهم شعری شاعران عرب گشت و شکست ژوین علاوه بر شعر بر صورت های دیگر ادبیات نظیر داستان نیز تآثیرفراوان نهاد. و شاعران عرب تمام تلاش خود را وقف فلسطین و مسایل آن نمودند؛ از جمله این شاعران نزار قبانی است که تا آن زمان به دلیل سرودن غزل به شاعر زن لقب گرفته بود، پس از شکست 1967 به شاعر حماسی بدل می شود و با همانشور عاشقانه به جنگ اسراییل می رود و در اشعارش فلسطین را با خود همگام می سازد. درایران نیز شاعران زیادی ازجمله علیرضا قزوه به بیان درد و رنج فلسطینیان به زبان شعر پرداختند. قزوه در بیست سال اخیر بیش از چهل شعر درباره فلسطین و سه شعرهم درباره غزه سروده است. این مقاله درصدد است تا موضع گیری ها و واکنش ها و راهکارهای دوشاعر انقلابی و فلسطینی عرب و ایران به نامهای نزار قبانی و علیرضا قزوه را نشان دهد و به معرفی نمونه هایی از اشعار آنها در این راستا بپردازد.

کلیدواژه ها

فلسطین، شعر مقاومت، نزار قبانی، علیرضا قزوه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.