تاثیر منفی سیاست خارجی بر برندملی مطالعه موردی کشور ترکیه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و سومین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF06_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن ذبیحی جامخانه

دانشجوی دکتری مدیریت پژوهش عملیاتی، دانشگاه تهران

محمد بی طرفان

کارشناس ارشد مدیریت اجرایی برنامه ریزی استراتژیک، دانشگاه آزاد اسلامی دماوند

چکیده

در بحث برندملی، مسیله ثبات و امنیت داخلی بسیار اهمیت دارد و این موضوع بنوعی سایر ابعاد و جنبه های برندملی را تحت تاثیر قرار می دهد. مهم ترین تاثیر آن بر تصویر ملی یک کشور و به تبع آن؛ تصویر برندملی آن کشور در افکار عمومی دیگر کشورها است. سیاست خارجی یک کشور در مناقشات و ناآرامی های منطقه ای و جهانی، نقشی کلیدی در افزایش یا کاهش تنش های داخلی و خارجی یک کشور دارد. در این پژوهش رفتار دولت ترکیه در برخورد با ناآرامی های منطقه خاورمیانه، بویژه از سال 2011 و آغاز بحران سوریه و تاثیرآن بر تصویر برند این کشور مدنظر قرار گرفته است. بدین ترتیب، ابتدا با روش مطالعه کتابخانه ای؛ اخبار و گزارش های منابع رسمی درباره اوضاع داخلی ترکیه در چندسال اخیر، بویژه ناامنی های داخلی و تحرکات تروریستی این کشور مطالعه و با بررسی چند شاخص وضعیت تبیین شد. سپس با تنظیم پرسشنامه ای، دیدگاه شهروندان ناحیه 6 منطقه 5 شهر تهران در این باره مطالعه شد. از روش آمار توصیفی نیز برای ارایه و تحلیل نتایج استفاده شده است. نتایج این پژوهش چه در گام مطالعه کتابخانه ای و چه در گام بررسی پرسشنامه ای نشان می دهد افزایش ناامنی های داخلی و گسترش تروریسم در ترکیه، بشدت از جذابیت این کشور برای مسافرت و سرمایهگذاری کاسته و تصویر ملی این کشور در افکار عمومی را مخدوش کرده است. بنابراین میتوان ترکیه را نمونهای از تاثیر منفی سیاست خارجی بر برندملی دانست. نتیجه این پژوهش بر اهمیت نقش سیاست خارجی کشورها در برخورد با موضوعات و مسایل جهانی و تاثیری که این مهم بر ایجاد تصویری مثبت و الهام بخش (و یا برعکس) از یک کشور دارد تاکید می کند.

کلیدواژه ها

برندملی، برندسازی ملی، تصویرملی، تصویر برندملی، سیاست خارجی، ترکیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.