بررسی رابطه ابعاد اخلاق و کیفیت زندگی کاری با در نظر گرفتن ویژگی های شخصیتی نیو

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت با رویکرد علوم پژوهشی نوین
  • کد COI اختصاصی: FINMGT05_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 450
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرین گفتاری

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، گروه مدیریت دولتی، مشهد، ایران

محمدرضا ذبیحی

عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، گروه مدیریت دولتی، مشهد، ایران

غلامعباس شکاری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، گروه مدیریت دولتی، مشهد، ایران

چکیده

در دنیای امروز توجه به ارزشهای انسانی و تکیه بر مدیریت اخلاقی یک نوع برتری رقابتی محسسوب میشود. امروزه دیگر به انسان به عنوان ابزاری صرفا برای تولید بیشتر نگریسته نمیشود. حرکت از تیوریهای کلاسیک به سمت تیوریهای نوین در عرصه مدیریتنویدبخش بهبود و بهینه سازی سازمانها از بعد نگاه به انسان و جایگاه او خواهد بود. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه اخلاق کارو کیفیت زندگی کاری با در نظر گرفتن ویژگی های شخصیتی نیوانجام گرفته است.در سازمان هایی که به کیفیت زندگی کاری کارکنان خود توجه دارند، با کارکنان با احترام رفتار می شود. به آنان فرصت بیان اندیشههایشان داده می شود و در تصمیم گیری ها بیشتر دخالت داده می شوند. که این موجب رضایت شغلی، کاهش غیبت و ترک خدمت کارکنان خواهد شد .یکی از دغدغه های روانشناسان، یافتن متغیرهای اساسی در خلال یا در پس صفات یا رگه ها بوده است. بخشی از این تلاشها تنهابصورت ترسیم فرضیه هایی از منظر فاعلی متکی بوده، اما بخش دیگری از این تلاشها، تحت تاثیر موفقیتهای گستره عقلانی، بر تحلیل عوامل به عنوان مرهمی برای این امر تکیه زده است و حاصل آن تولد ابزارهای عینی بوده که بر اساس روش تحلیل عوامل پای بهعرصه نهاده اند. در این راستا پرسشنامه های عینی شخصیت چون پرسشنامه شخصیتی آیزنگ و پرسشنامه شخصیتی16 عاملی کتل طراحی شده اند. همچنین پل کوستا و رابرت مک کری پنج عامل نیرومند یا بزرگ را در ارتباط با ساختار شخصیت بر اساس آنچه که پیشتر توسط متخصصین و پژوهشگران طراحی شده بود پی گرفتند که عبارتند از: روان آزرده گرایی )پایداری عاطفی(، برون گرایی )درون گرایی(، پذیرا بودن )پرده پوشی(، توافقی بودن )ستیزه جویی( و مسیولیت پذیری )بی مسیولیتی(.

کلیدواژه ها

اخلاق، اخلاق کاری، شخصیت، کیفیت زندگی کاری، ویژگی های شخصیتی نیو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.