ساخت بدنه های متراکم نیترید سیلسیوم در زمینه شیشه- سرامیک باریم آلومینوسیلیکات به روش زینتر با پلاسمای جرقه ای
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنگره بین المللی نوآوری در مهندسی و توسعه تکنولوژی
- کد COI اختصاصی: ICEICONF01_295
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 718
نویسندگان
پژوهشگاه مواد و انرژی ، پژوهشکده ی سرامیک
پژوهشگاه مواد و انرژی ، پژوهشکده ی سرامیک
پژوهشگاه مواد و انرژی ، پژوهشکده ی سرامیک
پژوهشگاه مواد و انرژی ، پژوهشکده ی سرامیک
چکیده
از چالش های سرامیک های غیر اکسیدی ، زینترینگ سخت آن در حالت جامد است، زیرا نفوذ کم مواد کوالانسی باعث عدمچگالش خواهد شد .سرامیک نیترید سیلسیوم ، جزء سرامیک های نیتریدی است که دارای دو فاز و α و β است. فاز دما بالای β دارایشرایط زینتر سخت تری نسبت به فاز α است. خواص مکانیکی عالی این سرامیک ، مستلزم انجام استحاله α به β در حین زینتر ومورفولوژی میله ای شکل فاز β است. در پژوهش حاضر ، کامپوزیت زمینه سرامیکی 70 درصد حجمی نیترید سیلسیوم و 30 درصدحجمی باریم آلومینوسیلیکات به روش پلاسمای جرقه ای در محدوده ی دمای 1800˚C 1600˚C ساخته شد. اثر دما و زمان را بر تف جوشی پودرβ نیترید سیلسیوم که دمای زینتر بالاتری دارد مورد مطالعه و بررسی قرار داده شد. نمونه های زینتر شده با این روش دارایدانسیته 99/97 درصد هستند. در آنالیز پراش اشعه X نمونه های زینتر شده فاز β به مقدار زیاد و همچنین پیک های کوچکی از شیشه-سرامیک باریم آلومینوسیلیکات مشاهده شد. در این آنالیز،همچنین فاز آمورف و شیشه مشاهده اما هیچ فاز α مشاهده نشد. جهتکریستاله کردن فاز آمورف زمینه کامپوزیتی، نمونه ای عملیات حرارتی شد. مورفولوژی دانه ها و میکروساختار با استفاده از آنالیزمیکروسکوپ الکترونی روبشی مشاهده شد و اثر دما و زمان زینتر بر ریزساختار مورد بحث قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که زمانزینتر کم در روش زینتر با جرقه پلاسما نه تنها باعث کامل شدن استحاله فازی α به β در پودرهای غنی از فاز β میشود بلکه دانه های βدارای مورفولوژی میله ای شکل هستند.کلیدواژه ها
سرامیک نیترید سیلسیوم، استحاله فازی α به β، کریستالیزاسیون، مورفولوژی میله ای شکلمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.