انحلال سرب از پسماند لیچینگ غبار کنورتر مس توسط محلول سیتراتسدیم و اسیدسیتریک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES10_562
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدایت حمدی

کارشناسی ارشد، خیابان حافظ، رویهروی خیابان سمیه، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سروش حکیمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، خیابان حافظ، روبهروی خیابان سمیه، دانشگاه صنعتی امیرکبیر،

صادق فیروزی

استادیار دانشگاه صنعتی امیر کبیر، خیابان حافظ، روبهروی خیابان سمیه، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محمدرضا خالصی

استاد یار دانشگاه تربیت مدرس، خیابان جلال آل احمد، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی تاثیر سیترات سدیم و اسیدسیتریک بر انحلال سرب از پسماند لیچینگ غبار کنورتر مس است. غبارکنورتور مس حاوی مقادیر قابلتوجه فلزات سنگین شامل مس، سرب، روی و آرسنیک است که بازگشت دادن این غبار به کوره باعثتجمع ناخالصیها در بلیستر و اختلال در فرایند میشود. در این تحقیق ابتدا غبار کنورتر مس خاتونآباد به روش لیچینگ دومرحله ای با آب و اسیدسولفوریک فراوری شد که در این مرحله عمده، آرسنیک و روی و بخش کمی از مس جدا شد. پسماند حاصله حاویسرب حدود 36درصد وزنی به شکل سولفات سرب و مس حدود 28درصد وزنی است. بازه فاکتورهای مورد بررسی: دما بین 25 الی 75 درجه سلسیوس، pH بین 4 الی 8 و غلظت سیترات سدیم بین 5/0 الی 5/1 مولار است. آنالیز آماری انجام شده بر نتایج نشان داد که pH تاثیر بیشتری به نسبت دما و غلظت سیترات سدیم بر انحلال سرب داشته است. برهم کنش معنیدار بین pH با دما و غلظت سیتراتسدیم با دما مشاهده شد. بیشترین انحلال سرب از این پسماند برابر با 90 درصد تحت شرایط غلظت سیترات 5/1مولار، دانسیته پالپ 5درصد (50 گرم بر لیتر)، دما 75درجهسلسیوس، زمان 4ساعت و pH برابر با 8 بدست آمد.

کلیدواژه ها

سولفات سرب، پسماند اسیدی، سیترات سدیم، اسیدسیتریک، روش سطح پاسخ، طراحی کامپوزیت مرکزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.