بررسی پارامترهای موثر بر قطر الیاف 2)NO3(Zn تولید شده بهروش الکتروریسی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES10_491
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 539
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا زحمت کش

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد گرایش شناسایی،انتخاب و روش ساخت مواد مهندسی، دانشگاه شیراز

سیدمجتبی زبرجد

استاد،مهندسی مواد، عضو هیاتعلمی دانشگاه شیراز، دانشگاه شیراز

محمدابراهیم بحرالعلوم

استاد،مهندسی مواد، عضو هیاتعلمی دانشگاه شیراز، دانشگاه شیراز

چکیده

بهمنظور شناسایی گازها و در راستای تولید سنسورگازی برپایهی اکسید روی(ZnO ،(الیاف نیترات روی(2)NO3(Zn (با روش الکتروریسی برای افزایش هرچه بیشتر نسبت سطح به حجم برای بهبود قابلیت حسگری الیاف، تولید شدند. بدین جهت، ابتدا محلول الکتروریسی از ترکیب دو محلول نیترات روی ششآبه در دیمتیلفرمآمید و محلول 10درصدوزنی پلیونیلالکل(PVA (در آب تهیه گردید. کششسطحی، ویسکوزیته و هدایت الکتریکی محلول الکتروریسی ارزیابی شد. سپس برای کاهش هرچه بیشتر قطر الیاف، محلول الکتروریسی با پارامترهای مختلفی از جمله نرخ تغذیه، فاصلهی آند از کاتد و ولتاژ، الکتروریسی شد. الیاف تولید شده با استفاده از آنالیز عنصری EDS ارزیابی گردید و تاثیر این پارامترها بر قطر الیاف با تصویربرداری SEM مورد /0 بررسی قرار گرفت. افزایش نرخ تغذیه از 4به 2میلی لیتر بر ساعت تا حدی موجب کاهش عیوب الیاف شده و قطر متوسط از 344نانومتر به 274نانومتر کاهش یافت. افزایش فاصلهی آند از کاتد از 5 به 15سانتیمتر، در نرخ های تغذیه متفاوت باعث افزایش قطر الیاف بهمیزان چند نانومتر شد اما حالت بهتری از توزیع قطر را ایجاد کرد. با افزایش ولتاژ اعمالی از 18 به 28کیلوولت، قطر متوسط الیاف از 274نانومتر به 391نانومتر افزایش یافت اما عیوب الکتروریسی حذف شدند و انحراف معیار قطر الیاف بهمیزان زیادی کاهش یافت.

کلیدواژه ها

الکتروریسی، الیاف، نیترات روی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.