بررسی تاثیر ولتاژ انباشت بر لایههای نانوساختار سولفید قلع ایجاد شده به روش الکتروانباشت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES10_419
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 628
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کفاشان

گروه مهندسی مواد، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

فرید جمالی شینی

دانشکده علوم، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

رضا ابراهیمی کهریزسنگی

گروه مهندسی مواد، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

رامین یوسفی

دانشکده علوم، واحد مسجدسلیمان، دانشگاه آزاد اسلامی، مسجدسلیمان، ایران

چکیده

لایههای نازک نانوساختار سولفید قلع (SnS) از یک محلول آبی شامل 2SnCl و 3O2S2Na بر روی یک زیرلایه شیشهای از جنس FTO با روش الکتروانباشت تهیه شدند. در آزمایش، غلظت مواد تشکیلدهنده ثابت، pH و دمای محلول به ترتیب 1 / 2 و °c 60 انتخاب شدند. انباشت در 30 دقیقه انجام شد. با ثابت نگه داشتن سایر پارامترها، اثر تغییر پتانسیل انباشت (E) بر روی خواصساختاری و بلوری لایههای نازک SnS مورد بررسی قرار میگیرد.لایههای انباشت شده بوسیله پراش پرتو X (XRD) ، میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) ، آنالیز تفکیک انرژیاشعه X (EDS) ، فوتولومینوسانس (PL) و UV-Vis مشخصهیابی شدند. نتایج EDS نشان داد که نسبت Sn/S به پتانسیل انباشت وابسته بوده و در پتانسیل V 1 - E= ، نسبت Sn/S به 1 نزدیک میگردد.الگوهای XRD نشان دادند که سولفید قلع بوجود آمده بلوری بوده و دارای ساختار اورتورمبیک میباشد. نتایج PL وجود 3 پیک اصلی را در محدودههای نشر نور آبی با طول موج بین nm467 - 474 ، نشر نور سبز در nm 533 و در طیف IR بین nm 832 - 836 را نشان میدهد. با توجه به آنالیز Vis-UV ، تغییر E باعث می- شود تا gE در محدوه 21 / 1 تا eV 36 / 1 تغییر کند. با توجه بهمقادیر gE بدست آمده ، لایههای نازک SnS برای استفاده به عنوان لایههای جاذب سلول خورشیدی مناسب خواهند بود.

کلیدواژه ها

لایههای نازک سولفید قلع، الکتروانباشت،نانوساختار، سلولهای خورشیدی، خواص نوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.