بررسی ریزپوشانی روغن ماهی بمنظور بهبود پایداری اکسیداتیو

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و بیست و چهارمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI24_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 756
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عیسی بهرامی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع طبیعی، فرآوری محصولات شیلاتی، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه،دانشگاه ارومیه، عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه. ایران

چکیده

روغن ماهی از بعضی گونه های ماهی استخراج می شود و در دیگر محصولات مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر، تولید روغن ماهی با کیفیت، به عنوان یک تقاضا در بازار جهانی با روند صعودی مطرح است. ترکیبات مهم روغن ماهی اسیدهایچرب امگا 3 هستند که این اسیدهای چرب امگا- 3 شامل : ایکوزاپنتانوییک اسید (EPA (و دوکوزاهگزانوییک اسید (DHA .( این اسیدهای چرب پیش سازهایی هستند که سبب کاهش التهاب در بدن و همچنین دارای خواص درمانی دیگر نیزی داشتهباشند. چربی محصولات ماهی در طی مدت زمانی اکسید می شوند که به این فرآیند اکسیداسیون گفته می شود. با این حال،غنی سازی مواد غذایی با این مواد افزودنی بیولوژیکی فعال در طول ساخت و ذخیره سازی به دلیل حساسیت زیاد ناشی از PUFA به اکسیداسیون و تشکیل هیدروپراکسیدها سمی محدود است. این مقاله به بررسی فن آوری میکروانکپسولاسیون ازPUFA در microcarriers،یا به حداقل رساندن تاخیر اکسیداسیون که جزو عوامل نامطلوب حساب می آیند می پردازد. ازامولسیفیکاسیون، کواسرواسیون، خشک کردن پاششی، سرد کردن پاششی، خشک کردن انجمادی، پوشش دادن به روش بستر سیال و اکستروژن از روشهای کپسوله کردن مواد غذایی می باشند. انکپسولاسیون در صنایع غذایی تکنیکی نسبتا جدیدیاست و هدف از آن حفظ ویژگیهای زیستی ترکیب در طول فرآیند تولید و همچنین در زمان نگهداری تلقی می باشد. روغن ماهی(DMFO (به صورت پودر خشک شده میکروکپسوله شده را می توان به راحتی در دیگر محصولات مانند نان، بیسکویت، کیک، پودر رژیم غذایی و غیره اضافه کرد.

کلیدواژه ها

روغن ماهی، پایداری ،میکرواینکپسوله کردن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.