تاثیر کاربرد پس از برداشت نیتریک اکسید بر بازار پسندی و برخی خواص کیفی انبه میناب

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF06_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 363
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده غلامشاهی پور

دانشجوی کارشناس ارشد کشاورزی، علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، جیرفت

سمیه رستگار

استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان بندرعباس

چکیده

انبه (Mangifera indica L.) یکی از میوه های مهم مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیاست. میوه انبه به دلیل فرازگرا بودن دارای عمر انباری و دوره بازارسانی کوتاه میباشد. تلفات ناشی از فساد عوامل بیماریزا در مرحلهی پس از برداشت باعث میشود که حدود 25 تا 35 درصد این محصولات ضایع شده و در سبد مصرف کنندگان قرار نگیرد. به منظور بررسی اثرات نیتریک اکسید بر حفظ خصوصیات کیفی میوه انبه رقم محلی میناب، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با تیمارهای نیتریک اکسید (شاهد، 3، 94 و 126 میکرو مولار) در سال 1395 در دانشکده کشاورزی دانشگاه هرمزگان اجرا گردید. شاخص های کیفی مورد بررسی شامل: سفتی بافت، میزان ویتامین ث، میزان کل مواد جامد محلول، نسبت قند به اسید (TSS/TA)، درصد کاهش وزن و رنگ پوست پس از سه هفته انبارداری اندازه گیری شد. تیمار نیتریک اکسید به طور معنی درای موجب کاهش پوسیدگی گردید. نیتریک اکسید موجب کاهش TSS/TS گردید و بیشترین میزان اسید کل را داشت که بیشترین میزان قند مربوط به شاهد بود. همچنین این تیمار در غلظت 6 میکرو مولار کمترین میزان کاهش وزن را نشان داد. غلظتهای مختلف این تیمار تاثیر معنیداری در حفظ ویتامین ث نداشتتند. کاربرد تیمار نیتریک اکسید می تواند جایگزین مناسبی برای مواد شیمیایی در تکنولوژی پس از برداشت میوه نارنگی باشد

کلیدواژه ها

انبه، نیتریک اکسید، رنگ، انبارداری، رقم میناب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.