بررسی تشکیل گل و میوه در چند رقم مرکبات در شرایط اقلیمی شرق مازندران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه علوم باغبانی ایران، دوره: 47، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JHS-47-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگین اخلاقی امیری

استادیاران، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران

علی اسدی کنگرشاهی

استادیاران، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران

جلال مهدوی ریکنده

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج

چکیده

برای بررسی وضعیت گل دهی، تشکیل میوه چه و میوه در پرتقال تامسون ناول و نارنگی های انشوی سوجی یاما و میاگاوا در شرایط اقلیمی شرق مازندران، آزمایشی به صورت تجزیه مرکب در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه باغ با مدیریت مختلف و در سه سال متوالی با پنج تکرار به اجرا درآمد. شمار گل، میوه چه و میوه ثبت و درصد تشکیل باقی مانده تا برداشت میوه چه و میوه، نسبت به شمار گل محاسبه شد. در همه رقم ها، کمترین شمار گل، میوه چه و میوه و در مقابل، بیشترین درصد تشکیل میوه چه و میوه، در سال سوم مشاهده شد. باغ 3 کمترین شمار گل، میوه چه و میوه و کمترین درصد تشکیل میوه چه و میوه را به خود اختصاص داد. به طور میانگین، رقم میاگاوا بیشترین شمار میوه چه و میوه را داشت. در مقابل، بیشترین درصد تشکیل میوه چه و میوه به رقم سوجی یاما تعلق داشت. پرتقال تامسون با اینکه از نظر تولید گل رتبه اول را داشت ولی شمار و نیز درصد تشکیل میوه چه و میوه در آن، کاهش زیادی نسبت به دو رقم دیگر نشان داد. باتوجه به نتایج، تشکیل گل و میوه در رقم های مختلف نسبت به هم روند همسانی داشتند. همچنین عامل های محیطی و مدیریتی، تأثیر زیادی بر شمار گل، میوه چه و میوه و درصد تشکیل آن ها نشان دادند.

کلیدواژه ها

پرتقال تامسون ناول، شرایط محیطی، عامل های مدیریتی، نارنگی انشو، ویژگی های زایشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.