ارزیابی تحمل به خشکی و کیفیت ظاهری در برخی از توده های فستوکای بلند جمع آوری شده از نقاط مختلف ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه علوم باغبانی ایران، دوره: 46، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JHS-46-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 770
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان روح اللهی

استادیار، دانشکده علوم کشاورزی، گروه علوم باغبانی، دانشگاه شاهد

محسن کافی

استاد، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

نیر اعظم خوش خلق سیما

دانشیار، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

عبدالمجید لیاقت

استاد، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

چکیده

با هدف شناسایی یک چمن نیازمند مراقبت پایین، مقاومت به خشکی جمعیت های فستوکای بلند جمع آوری شده از نقاط مختلف ایران در مرحله جوانه زنی بررسی شد و سپس خصوصیت های چمنی جمعیت های منتخب با روش آنالیز عکس های دیجیتال ارزیابی شد. در آزمایش اول تأثیر سطوح تنش خشکی 100 درصد (شاهد)، 80 درصد، 60 درصد و 40 درصد ظرفیت زراعی روی سبز شدن بذرها و استقرار گیاهچه در 14 جمعیت فستوکای بلند جمع آوری شده و دو رقم تجاری بررسی شد. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین درصد جوانه زنی نهایی در تمامی سطوح تنش خشکی به ترتیب مربوط به جمعیت های اصفهان و قوچان بود. در آزمایش دوم کیفیت ظاهری و درصد پوشش چمنی در جمعیت های منتخب مرحله جوانه زنی در مزرعه طی یک سال ارزیابی شد. جمعیت اصفهان پوشش چمنی کاملی در مرحله استقرار نشان داد. رقم باروادو به شیوه معناداری شاخص تیرگی رنگ سبز بالاتری نسبت به سایر جمعیت ها نشان داد. بر اساس نتایج می توان از جمعیت های جمع آوری شده خصوصاً جمعیت های اصفهان و بروجن به منزله منابع ژنتیکی مناسبی برای برنامه های اصلاحی، با هدف معرفی چمن نیازمند مراقبت پایین در ایران استفاده کرد.

کلیدواژه ها

آنالیز عکس های دیجیتال، تنش خشکی، سبز شدن، کیفیت ظاهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.