سیستم های اطلاعاتی حسابداری و چالش های پیش رو

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مباحث نوین در حسابداری،مدیریت و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: MINOOSEMINAR02_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 645
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس قدرت پناه

مربی گروه حسابداری موسسه آموزش عالی عطار، دانشجوی دکتری، گروه حسابداری، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

چکیده

در سال های گذشته محققان مختلفی در داخل و خارج از کشور از طریق پژوهش هایی به بحث و بررسی پیرامون موضوع سیستم های اطلاعاتی حسابداری پرداخته اند. در این مقاله با مطالعه این پژوهش ها، چالش های پیش روی سیستم های اطلاعاتی حسابداری در ایران شناسایی وبررسی می گردد. گسترش لحظه به لحظه رقابت جهانی و تغییرات مداوم فن آوری پردازش اطلاعات، چالش های جدیدی را برای حسابرسان و مدیرانی که در قبالاستقرار، اجرا و نظارت بر معیارهای کنترل داخلی سازمان مسؤولیت دارند، ایجاد کرده است. فن آوری اطلاعات فرصت های منحصر به فردی را جهتحل مسایل تجاری ارائه می کند؛ اما از طرف دیگر دری به سمت تهدیدهای جدید بر کنترل های داخلی می گشاید که اعتبار سیستم اطلاعاتی حسابداری را به خطر می اندازد. پیشرفت های حوزه فن آوری اطلاعات باعث شده است بانک های اطلاعاتی و نرم افزارها یکپارچه شوند و این یکپارچگیمزایای بسیاری به همراه دارد. در سال های اخیر به تدریج سیستم های تحت وب مطرح شده و بر این اساس بستر انتقال الکترونیکی داده ها ازشبکه های محلی به شبکه های خارجی در حال تغییر است و این تغییر نیازمند ملاحظاتی در حوزه سیستم های کنترلی است. حفاظت از سیستم های اطلاعاتی در برابر دسترسی غیرمجاز، نیازمند روش های هشت گانه امنیت اطلاعات است که در این مقاله تحلیل شده و راه حل عملی برای آن ارائه می شود. همچنین فقدان توجه کافی به مقوله سیستم های اطلاعاتی حسابداری در آموزش باعث شده است جایگاه آن ارتقا پیدا نکرده باشد. پس از پیاده سازی سیستم های اطلاعاتی حسابداری در سایر کشورها، شواهد رویدادهای مالی به تدریج الکترونیکی شده است و این مسیر در ایران نیز قابل پیش بینی و نیازمند توجه و برنامه ریزی است. کنترل های داخلی و سایر ابعاد کنترلی نیازمند بررسی و اقدامات فوری است.

کلیدواژه ها

سیستم اطلاعاتی حسابداری، نرم افزارهای حسابداری، فن آوری اطلاعات، نظام کنترل های داخلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.