وظایف حکومت در اقتصاد مقاومتی از دیدگاه امام رضا (علیه السلام)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش سراسری مباحث کلیدی در علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NCPIM03_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1095
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد علیپور

عضو هیئت علمی پیام نور واحد عنبر اباد کرمان

محدثه اله دادی

دانشجوی کارشناسی رشته مدیریت بازرگانی دانشگاه پیام نور عنبرآباد

چکیده

رسیدگی حاکم شرع به مشکلات اقتصادی جامعه و از جمله برطرف کردن نیازهای اقتصادی مردمان آن جامعه و همچنین موضوعات اقتصادی و رفاهی نظیر برطرف ساختن فقر و محرومت از جامعه، از دیدگاه اما رضا علیه السلام جلوه دیگری از جهاد اقتصادی به شمار می آید. توجه حاکم شرع به برطرف ساختن فقر و محرومیت از چهره جامعه از دیدگاه امام رضا علیه السلام جلوه دیگری از جهاد اقتصادی به شمار می آید آن گونه که حضرت علیه السلام رسیدگی حاکمان و دولتمردان به این مشکلات و برطرف ساختن فقر و محرومیت از عرصه زندگی افراد جامعه را از فتح بلاد شرک و کفر نیز بسیار مهمتر معرفی می نماید و همچنان اهمیت این نوع جهاد اقتصادی را از جهاد با کفار در عرصه جنگ و نبرد با ارزشتر و مهمتر عنوان می کنند. نکته مهم دیگر، که در تعالیم رضوی و سیره امام رضا علیه السلام مورد تاکید قرار دارد و جهت تحقق جهاد اقتصادی امری بسیار ضروری می نماید توصیه های حضرت علیه السلام به ساده زیستی مسئولان و حاکمان جامعه است روشهای درآمدی در سیستم اقتصادی اسلام به واجب حرام و مباح تقسیم شده است افراد برای مال اندوزی نمی توانند از هر شیوه ای استفاده کنند. برای پیاده سازی یک اقتصاد با نظارت صحیح کارگزاران روابط تجاری، خرید و فروشها سود و ضررها اشتغال زایی و.... باشد طبق قوانین عدل و عدالت صورت پذیرد. کارگزاران باید متخصص، با ایمان و هم تراز با فقرا باشند و رابطه برادرانه با آنها داشته و مصالح عموم را حل و فصل کنند. همسان زیستی با مردم نیز از ویژگی های امام و حاکم در جامعه ی اسلامی، دارای آثاری عجیب و سازنده است.

کلیدواژه ها

اقتصاد مقاومتی، تحریم اقتصادی، ضرورت اقتصادی، کارگزاران حکومت، دیدگاه امام رضا (ع) ، جامعه اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.