ارزیابی وضعیت استقرار مولفه های مدیریت سایبرنتیک و تاثیر آن بر خودکارآمدی کارکنان (مطالعه موردی مراکز شبکه بهداشت و درمان شهرستان بناب)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF04_412
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 661
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریوش حبیبی

دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

حامد کوه سلطانی

پزشک عمومی، رئیس بیمارستان امام خمینی شهرستان بناب

چکیده

هدف کلی تحقیق حاضر ارزیابی وضعیت استقرار مولفه های مدیریت سایبرنتیک و تاثیر آن بر خودکارآمدی کارکنان مراکز شبکه بهداشت و درمان شهرستان بناب می‏باشد. برای این منظور مولفه های مدیریت براساس نظریه بیرن بائوم (2003) در درشش بعد(مدیریت مشارکتی، تعهد سازمانی، جریان صحیح اطلاعات، عدالت در پرداخت، توسعه حس مالکیت، ساختار مسطح، آموزش مستمر) تعریف و خودکارآمدی کارکنان بر اساس نظریه شرر(1998) در سه بعد(کاهش مقاومت در برابر تغییر، تلاش و پشتکار و خودتنظیمی انگیزشی) تعریف عملیاتی گردید و در این راستا دو فرضیه اصلی و هفت فرضیه فرعی تنظیم گردیده است. جامعه آماری تحقیق حاضر کارکنان مراکز شبکه بهداشت و درمان شهرستان بناب می باشد که تعداد آنها 1144 نفر است، حجم نمونه آماری با استفاده از رابطه کوکران 288 نفر برآورد و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده است. ابزار جمع‏آوری اطلاعات دو پرسشنامه؛ پرسشنامه مدیرت سایبرنتیک قربانی زاده(1389) و پرسشنامه استاندارد خودکارآمدی شرر می باشد که پس از سنجش‏ روایی و پایایی و اطمینان از آن، در اختیار نمونه ‏آماری قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده‏های آماری از روش‏های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شده است. بدین ترتیب که برای طبقه‏بندی، تلخیص و تفسیر داده‏های آماری از روش آمار توصیفی و در سطح استنباطی برای آزمون فرضیه‏های تحقیق از آزمون‏های کلموگروف-اسمیرنف، t تک نمونه ای، r پیرسون و رگرسیون خطی و چندگانه استفاده گردیده است. نتایج حاصل بیانگر آن است که وضعیت استقرار مولفه های مدیریت سایبرنتیک بالاتر از حد متوسط ارزیابی گردیده و تمامی مولفه های مدیریت سایبرنتیک بر توسعه خودکارآمدی کارکنان مراکز شبکه بهداشت و درمان شهرستان بناب مؤثر است.

کلیدواژه ها

سایبرنتیک، الگوی مدیریت سایبرنتیک، خودکارآمدی کارکنان، شبکه بهداشت و درمان شهرستان بناب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.