اخلاق اسلامی محرک اخلاق حرفه ای حسابداری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF04_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 847
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد شفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری ، پرندک ، موسسه آموزش عالی پرندک ، دانشکده مدیریت و حسابداری

سارا طه زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری ، پرندک ، موسسه آموزش عالی پرندک ، دانشکده مدیریت و حسابداری

چکیده

فعالیت های متقلبانه و رسوایی های مالی در سراسر دنیا باعث شده تا مجموعه حسابداری و مالی از منظر جامعه به ضعف در اصول اخلاقی در محیط کار و آموزش حسابداری متهم شوند . اگر چه حسابدای نیز مانند سایر حرفه ها برای نهادینه کردن ارزش های اخلاقی و مقبولیت عمومی از آیین رفتار حرفه ای خود استفاده می نماید ولی با رسوایی های مالی اخیر به نظر می رسد علی رغم فواید بسیاری که این آیین رفتار حرفه ای در زمینه افزایش اعتماد عمومی برای حسابداری داشته است ولی باز هم آنگونه که شایسته حرفه حسابداری است کمک کننده نبوده است لذا این عامل باعث شده که بحث اخلاق مورد توجه محققان و جامعه حسابداری گردد . با توجه به مطالعات صورت گرفته به نظر می رسد که اخلاق اسلامی با سازوکارها و ارزش هایی که در خود دارد می تواند کمک شایانی به جامعه و به طور خاص به حسابداری نماید . اخلاق اسلامی با توصیه ها و احکام و مقرراتی که در بدنه ی خود دارد مانند گسترش عدالت ، منع کم فروشی ، تقدم منفعت جمعی بر منفعت فردی ، اعتقاد به خدا و جهان آخرت و حسابدهی افراد ، درستکاری و موارد بسیار دیگر ، میتواند بهترین محرک برای قوی کردن بدنه اخلاق حرفه ای حسابداران و مجموعه حسابداری قرار بگیرد . همچنین سایر دیدگاه ها و جهان بینی های رایج مانند سکولار نیز مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج مطالعه نشان داد که اسلام واخلاق اسلامی مرز وسیع تری از ارزش ها را برای اخلاق حرفه ای حسابداری و ایجاد مقبولیت عمومی بیشتر برای جامعه حسابداری فراهم می نماید.

کلیدواژه ها

اخلاق ، اخلاق حرفه ای حسابداری ، اخلاق اسلامی ، اخلاق کسب و کار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.