هیدروکلیماتولوژی عناصر اقلیمی وکاربردشان در برنامه ریزی ناحیه ایباتاکید بر اقلیم همساز با معماری در میانه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی عمران و توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF03_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار خالدی

دانشیاردانشگاه شهید بهشتی تهران

انوشیروان راوند

دانشجوی دکتری

چکیده

شهرستان میانه، درجنوب شرقی استان آذربایجان شرقی قرار دارد. شهرستانهای سراب، بستان آباد، هشترود حدود شمالی و غربی آن را میپوشاند. حدود جنوبی این شهرستان با قسمتی از جنوب اردبیل هم جوار است.هدف از طراحی اقلیمی ساختمان ثابت نگهداشتن یا به حداقل رساندن هزینه لازم برای حفظ شرایط مطلوب وآسایش در فضای داخل بنا است.ارائه طرح اقلیمی همسان بادیگر پارامترهای موثرمنطقه بطوریکه در تمام شرایط آب وهوایی ساختمانهایی که برطبق اصول مهندسی وارکان طراحی اقلیمی ساخته شده اند ضرورت گرمایش وسرمایش مکانیکی را به حداقل کاهش می دهند ودرعوض ازانرژی طبیعی موجوددراطراف ساختمان استفاده کنند مبالغی که در درازمدت صرفه جویی می شود موجبخواهد شدکه اجرای تکنیکهای طراحی اقلیمی بهترین نوع سرمایه گذاری برای مالکین ساختمانها باشد .با مطالعه منابع متعدد که بررسی گردید چنین فرض شد که شکل گیری ساختمان در منطقه مورد تحقیق شمال جنوب باشد ازنظر طراحی اقلیمی وهمسان سازی با شرایط بهتراست واقلیم در تعیین آن نقش موثری دارداز آنجایی که معماری هرشهری باتوجه به نوعساختار طبیعی واجتماعی وفرهنگی منطقه شکل می گیرد مبنای علمی وعملی آن مهم است که درشهر میانه برابرشرایط اقلیمی ساز وکارهای مربوطه اتخاذ کنیم تا هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشدوهم باشناخت اقلیم منطقه بامدلهایی که در تحقیق آورده شده است،طراحی اقلیمی پیشنهاد کنیمدر این مقاله با توجه به داده های اقلیمی، به این نکته معماری در ساخت وساز رسیده است که طراحی اقلیمی روشی که برای کاهش هزینه انرژی در ساختمان است. پس از بررسی روشهای اقلیمی به این منتج شد که در زمستان بدینصورت باشد که مقاومت ساختمان در مقابل اتلاف وخروج انرژی وحرارت به بیرون از ساختمان بیشتروجذب حرارت خورشیدی که ازپنجره های جنوبی می تابد فزونی یابد ودر تابستان که مقاومت در برابرتابش حرارت خورشیدباایجاد سایه باشد بااستفاده ازروشهای طراحی اقلیمی که درمقاله گنجاندهشده است وباتحلیل های سینوپتیکی از طریق جداول سایکرومتریک اصول طراحی اقلیمی مناسب آب وهوا راانتخاب وپس ازمقایسه ،طرح مناسب ارائه شد . نوآوری این تحقیق ایجاد طرح اقلیمی است که درمقاله گنجانده شده است که در معماری باید مدنظر قرار گیرد

کلیدواژه ها

اقلیم،معماری ، میانه، سایکرومتریک و ماهانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.