نگرش زنان به رفتارهای خشن و تبعیض آمیز از سوی مردان ( پدر، شوهر و بردار )

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی توانمندسازی جامعه در حوزه مدیریت،اقتصاد،کارآفرینی و مهندسی فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: SPCONF01_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا باقری

دانشجوی ارشد مطالعات فرهنگی دانشگاه کاشان

مهران سهراب زاده

عضوهیئت علمی دانشگاه کاشان

چکیده

خانواده به عنوان یکی از پایه های بنیادی زندگی بشری، نقش مهمی در همه ابعاد زندگی فردی، اجتماعی افراد دارد. زن و مرد به عنوان عناصر اساسی پایداری در خانواده معرفی می شوند. معمولاً ارائه موجودیت خانواده ها به نقش آفرینی این دو بستگی دارد. بروز اختلاف در بین خانواده های منجر به شکل گیری خشونت می شود. یکی از بارزترین نوع خشونت ها، خشونت علیه زنان است. از پدیده های خانوادگی که امروزه مورد توجه محققان، جامعه شناسان و روان شناسان قرار گرفته است، اعمال خشونت در خانواده و یا به اصطلاح خشونت مردان علیه زنان در خانواده است. خشونت علیه زنان در اشکال مختلف جسمی، لفظی، روحی، جنسی و مالی توسط مردان نسبت به زنان اعمال می شود. اعمال خشونت بر خلاف گذشته که در محیط خانه و خانواده بوده، به واسطه حضور زنان در محیط و عرصه اجتماعی به بیرون کشیده شده است و آسیب های زیادی از جمله آسیب های جسمانی، روحی و افسردگی را در پی دارد. این مطالعه با هدف بررسی نگرش زنان به رفتارهای خشن و تبعیض آمیز از سوی مردان ( پدر، شوهر و برادر ) است. اصولاً نوع رفتارهای خشونت آمیز و بروز آن از سوی مردان در بیشتر موارد ریشه در فرهنگ و آداب و رسوم و دوران کودکی دارد. فرزندانی که سابقه مشاهده اعمال خشونت آمیز والدین خود را داشته اند افرادی با رفتار خشن در آینده نسبت به همسران خود هستند. نتایج تحقیق نشان می دهد که بروز رفتار خشن و تبعیض آمیز از سوی مردان نسبت به زنان بیشتر در نتیجه اقتدار مردانه خود و کنترل بیشتر زنان است که این مسئله با نگرش منفی از سوی زنان مواجه می باشد.

کلیدواژه ها

رفتارهای خشن، تبعیض آمیز، مردان و خشونت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.