مطالعه جایگاه و نقش زن ایرانی در تبلیغات از منظر گافمن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی توانمندسازی جامعه در حوزه مدیریت،اقتصاد،کارآفرینی و مهندسی فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: SPCONF01_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهراب زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان

حمیدرضا باقری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه کاشان

چکیده

امروزه صنعت تبلیغات در دنیا از جایگاه ویژه ای برخوردار است و یکی از مباحث مهم در مقوله تبلیغات، تصویر سازی جنسیت می باشد. بازنمایی جنسیت در تبلیغات اهمیت بسیاری دارد و چگونگی بازنمایی جنسیت در رسانه ها بازتاب دهنده فرهنگ و نگرش جامعه نسبت به مسئله جنسیت است. مقاله حاضر به بررسی جایگاه و نقش زن ایرانی در تبلیغات از منظر گافمن با هدف بررسی نقش زن ایرانی در تبلیغات می پردازد. در جهت تحقق هدف فوق به بررسی توصیفی - تحلیلی مسئله حضور زن در عرصه تبلیغات و مقایسه آن با شش الگوی جنسیتی ارائه شده از منظر گافمن، یکی از نظریه پردازان قرن بیستم می پردازیم. در دیدگاه گافمن زنان در تبلیغات با نقش های ضعیف، فرمانبردار، وابسته به مرد و دیدی ابزاری و همچنین، منفعل، تسلیم و کم اهمیت هستند و در مشاغل فرعی و کسل کننده ای ظاهر می شوند که جنسیت شان، عواطف شان و عدم پیچیدگی شان به آن ها تحمیل کرده است. نتایج نشان می دهد که با وجود حضور فعال زنان در عرصه تبلیغات، شاهد این امر هستیم که زنان در محیط منزل با پوشش خاص فرهنگ ایرانی و جدا از مشاغلی بیرون از منزل هستیم، در واقع انعکاس آنها در تبلیغات نشانی از فرهنگ و باور جامعه نسبت به مسئله جنسیت می باشد. هرچند تشابهی زیادی از حضور زنان در تبلیغات با آنچه که گافمن نشان داد وجود دارد با این تفاوت که کمتر دید ابزاری و اندام گونه در این عرصه حاکم است.

کلیدواژه ها

تبلیغات، جنسیت، زن و گافمن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.