طراحی الگوی بکارگیری پدافند غیر عامل در دانشگاه دفاعی - نظامی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس پدافند غیرعامل و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: PDFCONF01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 837
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عباسی

مربی- دانشگاه امام حسین (ع) دانشکده علوم انسانی و قدرت نرم

عبدالرحمن کشوری

استادیار – دانشگاه امام حسین (ع) دانشکده و پژوهشکده پدافند غیرعامل

چکیده

پدافند غیرعامل به عنوان یکی از مؤثرترین و پایدارترین روشهای دفاع در مقابل تهدیدها، همواره مدنظر اکثر کشورهای جهان قرار داشته است و هدف از آن، استمرار فعالیت های زیربنایی، تامین نیازهایحیاتی، تداوم خدمات رسانی عمومی و تسهیل خدمات رسانی است، لذا پدافند غیر عامل می تواندسیاست های دفاعی و دکترین پایدار کشور را شکل دهد.از آنجا که د شمن در حمله های خود به اهداف، سعی می نماید به مراکز ثقل نظامی، اقتصادی و سیاسیحمله نماید که تأثیرگذار در امور دفاعی و تصمیم گیری باشد؛ و با توجه به اهمیت دانشگاه در این امر، به طورقاطع می توان گفت که یکی از اهداف اولیه دشمن در حمله های هوایی به وسیله هواپیما یا موشک این محل خواهد بود؛ چرا که هم دارای نیروی نظامی بالا و فرماندهان فداکار و طراحان عملیات های دفاعی در مقابلد شمن می با شد. لذا شایسته ا ست علاج واقعه قبل از وقوع گردد و تدابیر لازم جهت اجرایی نمودن پدافندغیرعامل در این دانشگاه صورت پذیرد. در این پژوهش به دنبال طرح های اجرایی این امر بوده تا شیوه وروش مناسب برای آن ارائه گردد.این پژوهش با هدف طراحی الگوی منا سب برای اجرای پذافند غیر عامل در دان شگاه و پا سخگویی بهسؤال ا صلی: که چگونه می توان پدافند غیر عامل در دان شگاه طراحی و بکارگیری نمود؟ شروع گردیده و بهدنبال آن شش سؤال فرعی طرح گردیده و با پرسشنامه محقق ساخته و توزیع آن بین نمونه آماری (72 نفر ازکارشناسان این رشته) با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج حاصل آن نشانداد شش عامل 1- موقعیت جغرافیایی، 2- مواضع فریبنده، 3- پراکندگی، 4- استتار و اختفاء، 5- استحکامات، 6- سیستم اعلام خبر، مؤلفه های اثز گذار در استقرار پدافند غیر عامل دانشگاه دفاعی – نظامی می باشد. که به کارگیری فناوری های جدید و بومی سازی آنها می تواند ضریب اطمینان این پیاده سازی راافزایش داده و با تجمیع عوامل و مقوله های مؤثر، درصد موفقیت را تا حدودی بسیار زیاد ارتقاء داد.

کلیدواژه ها

پدافند غیرعامل، پراکندگی، استتار و اختفا، موضع فریبنده، تهدید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.