طراحی سیستم کىترل برای میرایی حرکت کوپل هیو و پیچ شناور اثرسطحی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هجدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI18_240
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 725
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان اسماعیلیان

کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی دریا دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محمدامین ملایی

کارشناسی ارشدهیدرومکانیک کشتی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

علی دهقانیان

دانشجویدکتری مهندسی دریا دانشگاه صنعتی امیرکبیر

حسن قاسمی

استاد دانشکده مهندسی دریا دانشگاه صنعتی امیر کبیر پلی تکنیک تهران

چکیده

در این مقاله طراحی سیستم کنترل با استفاده زا روش رگلاتور مربعی خطی LQR و روش کنترل خطی PID برای میرایی حرکات هیو و پیچ شناور اثر سطحی انجام شد. شناور اثر سطحی در شرایط دریایی طوفانی عملکرد دریامانی بهتری نسبت به کاتاماران مشابه و طراحی سیستم کنترل نقش خیلی مهمی برای بهبود عملکرد این شناور در شرایط دریایی مختلف دارد. از اینرو این شناور امروزه کاربردهای وسیعتری مثل بازبینی توربینهای باد، انتقال بارو.. نسبت به شناور کاتاماران دارد. وجود حرکات هیو و پیچ منجر به مشکلات زیادی در این شناور مثل نوسانات کابلستون Cobblestone می شود به گون ای که در تمامی کاربردهای طراحی یک سیستم کنترل کارآمد امری اجتناب ناپذیر است در این مقاله برای بررسی قابلیت سیستم کنترل طراحی شده نتایج برای دو شرایط امواج منظم فرکانس بالا، امواج منظم با دامنه بزرگ ارزیابی شد. نتایج نشان داد که روش رگلاتور مربعی خطی یک روش کارآمد برای میرایی حرکات کوپل هیو و پیچ است و در تمامی شرایط دریایی ارزیابی شده قادر به میرایی بالای حرکات پیچ و هیو می باشد.

کلیدواژه ها

شناور اثر سطحی، حرکات کوپل هیو و پیچ، رگلاتور مربعی خطی، روش PID

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.