کاربردهای سیستم بویایی الکترونیکی در کنترل کیفیت مواد غذایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI23_291
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم عباس والی

استادیار گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

ارزیابی های حسی، روشی تجربی در آزمایشات کنترل کیفی مواد غذایی است که در آن از بینی انسان به عنوان وسیله ای برای تجزیه و تحلیل مواد مختلف استفاده میگردد. به سبب پیچیدگی عطر برخی از مواد غذایی، توصیف آنها با روش های معمول در تجزیه و تحلیل عطر، نظیر کروماتوگرافی گازی مشکل خواهد بود . از طرف دیگر تجزیه و تحلیل های حسی توسط پانلیست های متخصص هزینه بر بوده و نیاز به افراد آموزش دیده وجود دارد و تفاوتهای فردی جزء نواقص آن است. از این رو در جهت کنترل کیفیت مواد غذایی نیاز به دستگاهی نظیر سیستم بویایی الکترونیکی که هم حساسیت بالایی داشته باشد و هم همبستگی خوبی با ارزیابی های حسی در انسان را از خود نشان دهد به خوبی درک میشود. این سیستم در کنترل کیفیت مواد غذایی دارای محدوده کاربرد بسیار وسیعی است. در این مقاله سعی شده است تا نمونه هایی از کاربردهای سیستم های بویایی الکترونیکی در کنترل کیفیت مواد غذایی ارائه گردد.

کلیدواژه ها

سیستم بویایی الکترونیکی، کنترل کیفیت، مواد غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.