مطالعه طرح جدایی اقلیم کردستان عراق و تاثیر آن بر جغرافیای سیاسی منطقه و امنیت ایران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
- کد COI اختصاصی: GSCONFKH01_363
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1193
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار
استادیار و عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی تهران
استادیار و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار
چکیده
پس از تهاجم نظامی آمریکا به عراق در مارس 2003 ، این کشور شاهد تغییر و تحولاتی عمیق در ابعاد سیاسی، اقتصادی، نظامی و ژئوپلیتیکی گردید و پس از اشغال عراق عوامل ژئوپلیتیکی در این کشور به گونه ای جدید مبادرت به ایفای نقس نمودند به نحوی که منطقه خاورمیانه و همسایگان عراق را از نقش جدید خود متاثر ساخت. در این راستا، عراق به عنوان یک واقعیت پاریدار با مجموعه ویژگیه ای ژئوپلیتیکی سرزمینی- قومی- مذهبی- فرهنگی و اقتصادی، تعریف مشخصی در منافع ملی ایران داشته و جایگاه خاصی را در سیاست خارجی ایران دارد. کردستان عراق به دلیل شرایط ژئوپولیتیک و ژئواستراتژیک، جغرافیای آسیب پذیر، عدم ثبات سیاسی و همسایگی آن با کشورهایی که اقلیت های کرد را در خود جایی داده و روابطی نه چندان دوستانه با آنها در قرن بیستم داشته اند به حوزهای استراتژیک برای کشورهای همسایه و سایر دول منتفع از رصد مسایل فوق تبدیل شده است. برای همسایگان عراق غیر ممکن است که آنچه را که در کشور عراق برای کردها در حال وقوع است نادیده بگیرند. بر طبق این مطالب مساله ای که مطرح است عبارت است از: طرح جدایی اقلیم کردستان عراق چگونه می تواند بر ژئوپلیتیک منطقه و بخصوص امنیت ملی ایران تاثیرگذار باشد؟یافته های تحقیق با استفاده از روش تحقیق توصیفی- تحلیلی نشانگر این است که در صورت جدایی کردستان عراق و تشکیل یک کردستان مستقل، هویت قومی در بین اکراد کشورهای همجوار رشد یافته و زمینه برای تهدید امنیت کشورهایی مانند ایران و ترکیه که دارای اقلیت کرد هستند فراهم شود و در عین حال این زمینه شرایط را برای حضور کشورهای مخالف ایران مانند آمریکا و اسرائیل مهیا می کند که به مرزهای ایران رسیده و این نیز تهدیدی بسیار بزرگ برای کشوری مانند ایران است.کلیدواژه ها
ژئوپلیتیک، امنیت ملی، ایران، عراق، کردستان عراقمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.