مقایسه ی پراکندگی جغرافیایی شیوع فشارخون بالا درمناطق روستایی اردبیل با توجه به ارتفاع

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GSCONFKH01_339
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1523
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین ضیاء بخش کلخوران

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

سعید صادقیه اهری

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

رسول صمدزاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

چکیده

فشارخون بالا یکی از شایع ترین اختلالات گردش خون می باشد. این بیماری از جمله بیماری هایی است که عوارض زیادی دارد. مهمترین آن ها اختلالات بینایی، کلیوی، مغزی و قلبی می باشد. در صورتی که فشار خون بالا درمان نشود در بیشتر موارد منجر به مرگ می گردد. اقلیم متاثر از عوامل اقلیمی و جغرافیایی است که هرکدام به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر سلامت انسان نیز موثر هستند. در مقیاس بزرگ، در کره زمین آن چه اقلیم مناطق را تعیین می کند عرض و تا حدودی طول جغرافیایی است، به نحوی که در استوا به دلیل تابش عمود آفتاب هوا گرم و در قطب به دلیل معکوس، هوا سرد است اما در ایران، آنچه بر آب و هوا موثر است، ارتفاع مناطق است. ایران با وسعت و تنوع اقلیمی بسیار به طور طبیعی دارای بیماری های متنوعی است که شرط آگاهی از آن ها دانستن جغرافیای پزشکی آن است. بیماری فشار خون به لحاظ فیزیولوژیک ماهیتا بیماری است که می تواند با متغیر های اقلیمی مانند ارتفاع، دما، بارندگی و . . . ارتباط داشته باشد. لذا در این تحقیق پراکندگی شیوع فشارخون بالا در جمعیت بالای 30 سال ساکن در مناطق روستایی شهرستان های خلخال و پارس آباد از توابع استان اردبیل با توجه به تفاوت ارتفاع محل سکونت با فشار خون بالا مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات مربوط به تعداد بیماران مبتلا به فشار خون بالا تا پایان سال 1392 و همچنین مختصات جغرافیایی مناطق سکونت و اطلاعات مورد نیاز در مورد عناصر آب و هوایی از منابع مختلف جمع آوری و سپس نقشه های پراکندگی جغرافیایی بیماران با فشار خون بالا به کمک نرم افزار GIS استخراج شد و با نرم افزار Excel و spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بررسی ها نشان داد با وجود معنی دار بودن اختلاف میانگین ارتفاع دو منطقه مورد مطالعه، میانگین تعداد و درصد افراد مبتلا به فشارخون بالا در جمعیت بالای 30 سال روستاهای شهرستان خلخال و پارس اباد اردبیل از نظر آماری تفاوت معنی داری نشان نمی دهد.

کلیدواژه ها

جغرافیای پزشکی، فشارخون، عناصر اقلیمی،ارتفاع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.