ارزیابی ایمنی فرآیند در واحد آب ترش پالایشگاه بندر عباس بر اساس بررسی ریسک فعالیتها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
  • کد COI اختصاصی: ECONF05_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران موجی

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

الهام اسراری

دانشیار گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

چکیده

امروزه از روشهای ارزیابی خطر در صنایع مختلف برای شناسایی کنترل و کاهش پیامدهای خطرات استفاده میشود که نتایج آنها را میتوان جهت تصمیم گیری مدیریت در خصوص کنترل و کاهش پیامدهای آن به کار برد ) 1(. بررسی عوامل وتشخیص نقاط حادثه خیز و خطرآفرین در واحدهای پالایشگاهی به منظور پیشگیری از بروز حوادث اهمیت ویژهای دارد.این پژوهش با هدف ارزیابی ریسک و شناسایی عوامل کاهش دهنده سطح ایمنی و حوادث عمده در واحد آب ترش؛ پالایشگاهبندر عباس صورت گرفته است.ارزیابی ریسک کلیه فعالیتها با هدف مدیریتی کاهش خطرها، انجام پذیرفت جهت ارزیابیریسک کلیه فعالیتها فهرست گردید، سپس انضباطهای اساسی برای به نظم درآوردن آن ها تعریف شد که ملاک عمل قرار گرفت. روش ارزیابی ریسک، روش رویکرد عمومی تعیین شد . ) 5 ( نتایج ارزیابی ریسک نشان داد احتمال وخامت حادثه بهنوع فعالیت در زمان رخداد آن و محل اشتغال ) زیر واحد ( بستگی دارد . و اوپراتورهای عملیاتی ) محوطه ای ( به ترتیب درواحدهای تصفیه آب ترش، بازیافت گوگرد، کاستیک آلوده و تصفیه آمین از ایمنی و بهداشت شغلی کمتری برخوردار هستند تعیین درجه ریسک نشان داد که اوپراتورها به ترتیب در واحدهای تصفیه آب ترش، بازیافت گوگرد، کاستیک آلوده وتصفیهآمین از ایمنی و بهداشت شغلی کمتری برخوردار هستند احتمال وقوع حادثه در اپراتورهای محوطهای نسبت به اپراتورهای اتاق کنترل و سرشیفتها به طور قابل توجهی بیشتر بوده ولی میزان این ریسک در بین آنها و بسته به واحد محل فعالیت- شان نیز متفاوت است. البته وخامت حادثه نیز به نوع فعالیت در زمان رخداد آن و محل اشتغال )زیر واحد( بستگی دارد

کلیدواژه ها

پالایشگاه بندرعباس , ارزیابی ایمنی فرایند، , ارزیابی ریسک ، آب ترش ، ,بازیافت گوگرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.